≫ 

Vinogradaru iz Slovenije ukrali 4.000 kalemova, traži lopove: "Ako neko slučajno vidi komšiju da sadi..."

Vinograd iz kojeg su nestali kalemovi nalazi se samo tri kilometra od centra Maribora

  • 2
vinograd Foto: Pixabay

Četiri hiljade mladih kalemova vinove loze nestalo je iz vinograda smeštenog na osami uz tzv. vinski put, samo tri kilometra od centra Maribora, ali policija nije otkrila tragove lopova, pa se vlasnik obratio medijima za pomoć i pozvao ih da se uključe u istragu.

- Za sadnju toliko kalemova potrebno je deset ljudi koji će raditi četiri dana. Zato se obraćam javnosti za pomoć. Ako neko slučajno vidi da mu neki komšija u vinogradu sadi veću količinu kalemova vinove loze, neka mi se javi na telefonski broj... - kazao je za list "Slovenske novice" vinogradar Matjaž Mak.

Vinogradar sumnja da je krađa izvedena u sumrak ili u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a policija koju je odmah nakon otkrića obavestio rekla je da zbog prirode terena nije mogla da nađe jasne tragove počinioca.

- Ovaj vinograd imam u zakupu već deset godina i ovako nešto mi se još nije dogodilo, ali vlasnik parcele sada mi je kazao da su i njemu ukrali dve hiljade posađene loze, ali još pre 32 godine - kazao je nesrećni vinogradar.

Video: Žena krade novine: Da li uzima da čita ili ih koristi za nešto drugo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA