≫ 

Dejvid (7) spasio druga koji se davio zalogajem: Zahvat video u seriji "Dobri doktor"

- Ukoliko se neko guši ili je u opasnosti, morate da mu pomognete. Ukoliko to ne uradite, može da bude veoma tužno - rekao je Dejvid Dijaz

  • 0
Heimlich maneuver, Hajmlihov zahvat Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Sedmogodišnjak iz države Njujork prozvan je herojem nakon što je spasao život drugaru iz odeljenja kada je ovaj počeo da se guši od parčeta pice.

Dejvid Dijaz, iz drugog razreda Osnovne škole "Vudro Vilson" u Binghemptonu brzo je reagovao kada je video da se njegov drugar guši od parčeta pice tokom školskog odmora.

Dijaz je Hajmlihovim zahvatom, koji je video u seriji "Dobri doktor" koju prati zajedno sa ocem, uspeo da pomogne drugaru da izbaci parče hrane koje je greškom zapalo u dušnik.

- Ukoliko se neki guši ili je u opasnosti, morate da mu pomognete. Ukoliko to ne uradite, može da bude veoma tužno - rekao je Dijaz za Foks njuz, prenosi RTS.

Sedmogodišnjak kaže da nije bio siguran da će uspeti u svojoj nameri kada je rukama s leđa obuhvatio drugara, ali da je morao da pokuša jer je bio najbliži.

Dejvida je u školi posetio i senator Fred Akšar, a dobio je i nagradu za svoje herojsko delo.

Prema rečima oca Dejvida Dijaza Seniora, on se veoma ponosi sinom.

- On je anđeo u mojim očima. Ako bi razmislio o karijeri doktora kad poraste, bio bih srećan da mu pomognem u tome, ali ipak, samo od njega zavisi - rekao je dečakov otac i dodao da se nada da će nastaviti da uči iz edukativnih programa.

Učiteljica Kristin Korba ispričala je da je u jednom trenutku videla kako Dejvid prilazi iza drugara i izvodi Hajmlihov zahvat.

- Odmah sam prišla i videla da je u redu. Školski lekar ga je kasnije pregledao i pustio kući - dodala je Korba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA