Amerikanka traži svoje pretke: Zna li neko nekoga ko se preziva Šantić?

Zna li neko nekoga ko se preziva Šantić da Samer pokuša da nađe svoje korene? To joj je baš velika želja

  • 14

Na društvenim mrežama se proširila objava Mirte Kišak Koch koja Amerikanki Samer Šantić (Summer Santich) pomaže da pronađe svoje korene.

Slučajni susret dogodio se u Barseloni, a rezultirao je potragom na Facebooku za ljudima prezimena Šantić.

- Neki dan su mi u shop ušle dve cure iz Amerike. Zapričale smo se i ja sam rekla da sam iz Hrvatske, a Samer je rekla: "OMG, I cannot believe it!" Uglavnom, njen ded je iz Hrvatske, ali ne zna tačno odakle. Umro je, a njena baka ne voli o njemu pričati jer se uvek jako rastuži - napisala je u objavi Mirta.

- Zna li neko nekoga ko se preziva Šantić da Samer pokuša da nađe svoje korene? To joj je baš velika želja! Please, tagujte svoje prijatelje Šantiće u komentarima pa će mi se Samer javiti - dodala je napomenuvši da je Samer devojka desno na fotki.

Samer inače živi u Sakramentu u Kaliforniji, a u komentarima se javila njena rođaka koja je napisala da je "deda Santich imao rođake u Splitu i u Rogoznici", dok je jedna korisnica napisala da zna "dva Šantića iz Splita".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA