≫ 

Kako da ohladite kuću usred toplotnog talasa: Treba vam samo mokar peškir, neće vas koštati ništa

Vrućina u kući ume da bude nepodnošljiva i da utiče na san, ali jedan trik vam može pomoći da boravak unutra učinite prijatnijim

  • 7
pranje ruku, peškir, brisanje ruku Foto: Pixabay.com

Kako temperature nastavljaju da rastu, a novi toplotni talas u Srbiji prognozira se za sledeću nedelju, tačnije od srede pa nadalje, postoji jedan trik koji može da vam pomogne da ohladite svoju kuću, a pritom vas neće ništa koštati.

Dok su visoke temperature poželjne ako ste na moru ili jezeru, vrućina u kućama ume da bude nepodnošljiva i pritom utiče na san.

Međutim, postoje načini kako da ohladite svoje domove, a jedan od njih je potpuno besplatan.

Naime, stručnjak za pranje veša Dejan Dimitrov kaže da sve što treba da uradite jeste da potopite peškire u hladnu vodu, a onda ih smestite na strateške lokacije oko vaše kuće. To će vam pomoći da ohladite vazduh i učini boravak unutra prijatnijim.

On ističe da je najlakši način da ovaj trik deluje jeste da okačite hladne, mokre peškire na ulaznim tačkama oko kuće, kao što su prozori i vrata.

- Metoda omogućava zarobljenoj vodi da ispari sa površine peškira i ohladi vazduh koji struji oko vaše kuće. Pošto se ovaj trik može napraviti od postojećih predmeta za domaćinstvo, to je jeftina i korisna alternativa za kuće koje nemaju pristup klima-uređaju - rekao je on.

Ono što je takođe bitno jeste da koristite čiste peškire, kako prljavi ne bi širili neprijatan mirus u vašem domu.

Video: Čarape u frižider pa na noge tokom tropske noći: Jedan je od trikova da se preživi leto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rola

    16. jul 2022 | 21:01

    Što se mene tiče peškiri baš i ne pomažu bolje je da potopite par ćebeta ili jorgana pa da razapnete žicu oko kuće i sve to lepo okačite da se kuća i ne vidi a u kući biće hladovina prava za uživanje. Probajte pa ćete se uveriti i sami.

  • Miki

    16. jul 2022 | 21:44

    2022god jbt...kuce po Americi imaju centralnu klimu od 50ih godina proslog veka, srbi hlade kucu mokrim peskirima 100 godina kasnije...

  • Miki

    16. jul 2022 | 22:32

    Ko smislja ovo,zivotati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA