≫ 

Bostić 2 puta utrčao u kuću i spasio 5 dece od požara: Proglasili ga herojem, skupljeno pola miliona pomoći

Nik je u međuvremenu izašao iz bolnice, a ovu lepu vest podelio je na platformi njegov brat Ričard koji je inace i organizovao prikupljanje novca

  • 3
Nik Bostić Foto: GoFondme

Nikolas Nik Bostić postao je heroj u Indijani i širom SAD nakon što je dva puta utrčao u zapaljenu kuću i spasao petoro dece od požara. Iako je svoj herojski potez umalo platio glavom, on se oporavio i pre par dana je pušten iz bolnice, a preko onlajn kampanje sakupljeno je više od pola miliona dolara za njega i porodicu Baret koja je izgubila kuću.

Prolazeći jednom od ulica Lafajeta u Indijani, Nik je spazio kuću u plamenu i povike u pomoć. Iako je požar zahvatio veliki deo kuće, to ga nije sprečilo da utrči kroz ulazna vrata kada je na stepenicama ugledao 18-godišnju Sionu Baret kako sa sobom vodi dve mlađe sestre i jednu prijateljicu.

Došao je do njih, a onda ih i izveo napolje. U kući je i dalje zarobljena bila najmlađa šestogodišnja Kejlani.

Čuvši njene povike, Nik, koji kaže da je bio potpuno prestravljen od požara, skupio je hrabrosti i ponovo utrčao u kuću.

- Kada sam video koliko ima dima već sam bio na pola stepeništa. Mnogo sam se uplašio, ali sam onda čio Kejlani. Povukao sam majicu preko glave i navodio se njenim glasom. Pronašao sam je i podigao i odneo uz stepenice - ispričao je Nik za Fox news.

Pošto zbog vatre nije mogao nazad kroz ulazna vrata, iskočio je kroz prozor sa prvog sprata sa Kejlani u naručju i svojim telom ublažio njen pad.

Na snimku koji je objavila policija, vidi se kako Nik nosi dete iz kuće u plamenu i predaje ga spasiocima.

Nakon herojskog podviga, za samo na sajtu GoFundMe prikupljeno je više od 500.000 dolara donacija za Nikovo lečenje i pomoć Baretovima da nadomeste štetu.

Nik je u međuvremenu izašao iz bolnice, a ovu lepu vest podelio je na platformi njegov brat Ričard koji je inače i organizovao prikupljanje novca.

- Nik je izašao iz bolnice i dobro je. Oduševljen je podrškom koju je dobio. Nikada nisam očekivao da će ova akcija prikupljanja novca proći ovako dobro i zahvalan sam svima što je to uspelo. Mnogi su bili zabrinuti da li će njihova sredstva stići do Nika i mogu da kažem da sam srećan jer novac pripada njemu - napisao je njegov brat.

Posle izlaska iz bolnice, Baretovi su ga dočekali, a otac devojčica Dejvid Baret, koji je sa suprugom bio u izlasku tokom večeri kad je izbio požar, rekao je da je Nik zvanično postao član porodice.

Iako ga cela nacija smatra herojem, on ne misli tako.

- Stalno govorim da ja nisam super zvezda i heroj. Bio sam u pravo vreme, na pravom mestu. Svi kažu da sam heroj, ja za sebe mislim da sam običan mladić - rekao je Nik.

Video: Uleteo je u vatru i spasio ženu iz požara: Hrabri vatrogasac Petar Simonović o herojskom činu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bole

    23. jul 2022 | 16:52

    Eto to je Amerika. Amerika kao država bez duše. Zašto lečenje tog heroja ne plati ta takozvana demokratska država ? Kada ne bi ljudi sakupili taj novac on bi umro. Toliko o humanosti Američkog sistema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA