Zelenski kao igračka "super-heroj": Skupili ogromne pare da krenu u proizvodnju

Zanimljivo je to da će se igračke praviti u Kini

  • 11

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji se bori protiv ruske invazije od februara, ubuduće će biti dostupan i kao igrača. Naime, prave akcionu figuru Zelenskog, a iza čitavog projekta stoji kompanija za dizajn proizvoda u Bruklinu u Njujorku.

FCTRI je pokrenuo "Kickstarter" kampanju za finansiranje proizvodnje pre manje od dve nedelje. Postigla je svoj cilj finansiranja od 30.000 dolara za samo tri sata i od tada je prikupila više od 120.000 dolara. Za svaku prodatu igračku, 1 dolar ide kao pomoć Ukrajini, a kampanja se završava u petak.

Glineni prototip akcione figure Zelenskog visok je 15 centimetara, a oblikovao ga je umetnik iz Sijetla Majk Livit. Figuricu će praviti od plastike u Kini. Očekuje se da će biti dostupna do marta.

- Način na koji smo ga predstavili u kampanji je "neverovatni heroj" - rekao je Džejson Fajnberg, izvršni i kreativni direktor FCTRI.

- On je savršen vođa za ovaj trenutak, upravo ovaj super inspirativan lik. On ima tu pravu snagu, nadolazeću, ali je skromna i on predstavlja suprotnost svemu što smo povezivali sa politikom - rekao je Fajnberg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA