≫ 

Berluskoni za rođendan dobio votku od Putina?

Agencija La Presse objavila je audio snimak koji sugeriše da je 20 boca stiglo za 86. rođendan nakon što su Berluskoni i Putin ponovo "uspostavili veze"

  • 2
Vladimir Putin Silvio Berluskoni Italija Rim Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni je navodno rekao da mu je Vladimir Putin poklonio 20 flaša votke za rođendan nakon što je "ponovo uspostavio" odnose sa ruskim predsednikom.

Berluskoni je 29. septembra napunio 86 godina, četiri dana nakon što je na opštim izborima pobedila koalicija, uključujući njegovu partiju Forca Italia.

Izveštava se da je trostruki bivši premijer Italije, stari Putinov prijatelj, rekao na sastanku parlamentaraca Forca Italia u Rimu u utorak da je pošiljka votke bila praćena "veoma slatkim pismom".

Forca Italia je negirala da je on dao komentare, ali se čini da audio snimak koji je objavila novinska agencija La Presse sugeriše drugačije, prenosi The Guardian.

U audio snimku koji je objavio La Presse, Berluskoni je rekao da je uzvratio Putinovom gestu tako što mu je poslao flaše vina Lambrusko.

- Ruski ministri su u nekoliko navrata rekli da smo u ratu sa njima, jer dajemo oružje i finansiramo Ukrajinu - navodno je rekao Berluskoni.

Vladimir Putin, Silvio Berluskoni Foto: ALEXEY PANOV/AFP/Profimedia

- Ne mogu da dam lično mišljenje, jer ako to bude rečeno novinarima, to će biti katastrofa, ali sam veoma, veoma, veoma zabrinut. Malo sam ponovo uspostavio odnose sa predsednikom Putinom. Poznavao sam ga kao mirnu i razumnu osobu - dodao je, navodno.

Berluskoni je javno osudio rat, ali je samo nekoliko dana pre izbora rekao italijanskoj TV emisiji da je Putina na "invaziju Ukrajine naterao ruski narod i ministri koji su želeli da se administracija Volodimira Zelenskog zameni pristojnim ljudima".

- Rusko stanovništvo, njegova partija i njegovi ministri su gurali Putina da izmisli ovu specijalnu operaciju - rekao je Berluskoni za Porta a Porta.

- Trupe je trebalo da uđu, da stignu do Kijeva za nedelju dana, da zamene vladu Zelenskog pristojnim ljudima i da odu. Umesto toga, naišli su na otpor, koji je tada bio hranjen oružjem svih vrsta sa zapada - dodao je.

Forca Italia je mlađi partner u koaliciji koju predvode Braća Italije Đorđe Meloni, stranka sa neofašističkim korenima, i krajnje desničarska Liga Matea Salvinija.

Video: Da li je Putin zadremao tokom sastanka sa Šojguom?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA