≫ 

Otišla je omiljena holivudskia puma: Živela deceniju u Los Anđelesu, uspavana zbog ozbiljnih povreda

Prošle nedelje zadobila je povrede kada ju je automobil udario, a imala je i hronična oboljenja

  • 0
Kalifornijski lav P-22 Foto: Tanjug/AP

Čuvena puma po imenu P-22 koja je živela u srcu Los Andjelesa duže od decenije danas je uspavana zbog zdravstvenih problema.

Kako su naveli zvaničnici, ona je pre nekoliko dana zadobila povrede kada ju je automobil udario, a imala je i hronična oboljenja koja su uticala na njeno ponašanje u poslednje vreme zbog čega je morala da se sprovede eutanazija.

Nacionalna služba za parkove zvala je ovu dvanaestogodišnju pumu "holivudskom mačkom" s obzirom da je vreme provodila na teritoriji Grifit Parka kao i na čuvenu sliku na kojoj hoda pored znaka Holivuda, prenosi Los Angeles Times.

Lekari su sa željenjem na konferenciji za novinare objasnili čitav nih hroničnih bolesti koji su moguće zaslužni za njeno čudno ponašanje prethodnih meseci. Zatim su objavili da je P-22 uspavana oko devet sati ujutru.

Kada se pojavila pre 10 godina naučnici su pretpostavljali da će otići dalje u potrazi za svojim društvom i divljinom. Međutim, svojeglava mačka je ostala 10 godina u Los Anđelesu hraneći se jelenima i rakunima, a građani su je povremeno viđali na snimcima svojih kamera sa neprometnih ulica na uzvišenju, u blizini parka.

Video: Ukrstili kandže, naoštrili zube: Epska borba za opstanak predatora, jedan krokodil na čopor lavova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA