"Brod duhova" nađen 2013. u Atlantiku: Tek sad objavljene slike otkrića i čega su se mornari plašili

Izgledalo je da je brod napušten u žurbi, samo se nadam da neću zateći mrtva tela, rekao je tada moreplovac

  • 0
Matt Rutherford Foto: Matt Rutherford/Ocean Research Project

Moreplovac Met Raderord podelio je novi snimak trenutka kada je 2013. godine naišao na "brod duhova" usred Atlantika, udaljen 800 milja od Bermuda bez posade ili putnika.

Raderford i njegov kolega iz Projekta za istraživanje okeana pronašli su napušteni brod i odmah su se zabrinuli da se nešto strašno dogodilo posadi na brodu.

Neverovatan snimak Raderforda kako istražuje brod koji je plutao po Atlantskom okeanu pojavio se pre samo pet dana, iako je brod otkriven 2013. godine, prenosi Daily Mail.

Oni su primetili da jedro nije podignuto na brodu i delovalo je čudno iz daljine. Nakon detaljnijeg pregleda, dvojica kolega shvatila su da nema nikog i da motor ne radi.

“Ovo je jedan užasno napušten brod”, rekao je Raderford odlučan da istraži brod.

“Nemam pojma šta je unutra, idem da pogledam malo okolo. Samo se nadam da neću zateći mrtva tela ili nešto tako”, rekao je on.

Izgledalo je kao da je brod napušten u žurbi, sa odećom i ličnim stvarima razbacanim po celoj kabini.

“Nema mrtvih, hvala Bogu“, rekao je.

Ovo je, kako je dodao, potpuno ludo jer jahta pluta usred okeana na 800 milja od Bermuda I 1.500 od SAD.

Raderford je u ranijem podkastu sa detaljima o istraživanju iz 2013. rekao da je delimično očekivao da će se neko pojaviti, ali je ipak smatrao da treba da proveri unutrašnjost broda u slučaju da se neko možda povredio.

“Delovi plafona su na nekim mestima pali, neke fioke su se otvorile, čulo se kako voda pljušti okolo. To je bila samo najstrašnija stvar. Izgledalo je ludo unutra, kao da su ga ljudi napustili usred nečega”, rekao je on.

Prvo su pričvrstili jahtu za svoj brod i nadali se da će ga odvući sa sobom. Ali pošto su prešli oko 50 milja, shvatili su da to neće biti moguće i morali su da ga odvežu.

Video je objavljen na Jutjubu pre samo pet dana i privukao je pažnju mnogih koji veruju da je brodom upravljao Alen Mekgetigan iz Kraljevskog irskog jahting kluba.

Mekgetigan i njegova posada dospeli su u žižu javnosti 2013. godine kada su spašeni 400 milja od obale Delavera na putovanju do Bermuda i Antigve.

Tada je objavljeno da je jahta pretrpela oštećenja i da ima mehanički kvar.

Posada je poslala poziv u pomoć i spasao ih je grčki teretnjak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA