Vreme čitanja: oko 2 min.

Preživeo mesec dana u Amazonskoj prašumi jedući crve i insekte: "Hvala Bogu što mi je dao nov život"

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je za mesec dana izgubio 17 kilograma, ima iščašen zglob, ali je u trenutku kada su ga pronašli mogao da hoda, mada otežano

  • 4
Jhonattan Acosta Printskrin: Facebook

Muškarac poreklom iz Bolivije otkrio je kako je uspeo da preživi mesec dana u Amazonskoj prašumi nakon što se izgubio.

Džonatan Akosta (30) izgubio se u prašumi kada se odvojio od svojih drugova dok su bili u lovu.

On je ispričao da je pio kišnicu koju je sakupljao u cipelu i jeo crve i druge insekte, a sve vreme je morao i da se krije od raznih divljih životinja.

Bolivijac je konačno pronađen nekon mesec dana lada su njegovi prijatelji i lokalci organizovali grupu koja je krenula u potragu za njim.

"Ovo je neverovatno, ne mogu da verujem da su me toliko dugo tražili. Jeo sam crve i insekte, ne možete da verujete šta sam sve uradio da bih preživeo. Hvala Bogu što mi je dao novi život", ispričao je on novinarima kroz suze.

Njegova porodica je ispričala da policija još uvek istražuje kako se on izgubio i kako je uspeo da toliko dugo ostane živ, međutim ne žele da ga opterećuju previše jer još uvek ima traume zbog svega što se dogodilo.

On je za mesec dana izgubio 17 kilograma, ima iščašen zglob, ali je u trenutku kada su ga pronašli mogao da hoda, mada otežano, piše BBC.

"Moj brat je rekao da se četvrtog dana kada je iščašio zglob ozbiljno zabrinuo za svoj život. Imao je samo jedan metak u puški, nije mogao da hoda. Mislio je da ga niko od nas neće tražiti", rekao je Džonatanov mlađi brat Horacio.


Horacijo je rekoa da mu je brat ispričao da se susretao i sa divljim životinjama uključujući i jaguara.

"Tokom potrage jedan lokalac je dotrčao do mene i rekao mi je da su pronašli mog brata, nisam mogao da verujem. To je pravo čudo", ispričao je Horacije.

Nakon svega što mu se dogodilo, Džonatan je odlučio da zauvek prestane sa lovom.

"To je obećao Bogu i mislim da će održati obećanje", rekao je Horacio.

U međuvremenu, policija je saopštila da će ispitati njegova četiri prijatelja kako bi utvrdili kako se kobnog dana Džonatan odvojio od njih.

Video: Pogledajte kako izgleda život u amazonskom plemenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA