≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Americi oružje nije zabranjeno, ali jeste ovih 10 bizarnih stvari

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok se zemlja skoro svakodnevno suočava sa pucnjavama i masakrima, posedovanje oružja u SAD je vrlo rašireno, ali je zato neobično što je država zabranila niz drugih stvari koje su daleko manje štetne od oružja

  • 1
Stop zabrana blokada Foto: Pixabay.com

Oko 40.000 smrtnih slučajeva godišnje povezano je s vatrenim oružjem u Americi, a u tu brojku spadaju i samoubistva, prenosi BBC. Uprkos tome, američki zakoni o oružju prilično su opušteni u poređenju s drugim odredbama.

Poslednji slučaj masakra dogodio se u ponedeljak u Nešvilu, kada je Odri Hejl (28), bivša učenica, upala u školu i ubila šestoro ljudi, među kojima troje dece. Nju je policija neutralisala.

Dok se zemlja skoro svakodnevno suočava sa pucnjavama i masakrima, posedovanje oružja u SAD je vrlo rašireno, ali je zato neobično što je država zabranila niz drugih stvari koje su daleko manje štetne od oružja.

U nastavku pogledajte spisak bizarnih stvari koje su zabranjene u Americi:

Trubiti ispred prodavnice sa sendvičima

U Litl Roku, Arkanzas, nakon 21 časa zabranjeno je trubiti automobilom ispred prodavnice sa sendvičima. Ili bilo kojeg mesta gde se poslužuju hladna pića, prenosi "Indy100".

Seks igračke

U Sendi Springsu, Džordžija, zakon izjavljuje da je "svaka naprava dizajnirana ili reklamirana kao korisna primarno za stimulaciju ljudskih polnih organa nepristojan materijal" i zabranjena je. U 2016. pokušana je žalba na zabranu, ali bez uspeha. U Džordžiji vam je potrebna dozvola za nošenje oružja, ali svako stariji od 21 godine može ga imati u svojim kućama.

Puške igračke

U Kanzasu maloletnici ne smeju da kupuju oružje igračke. Prošle godine Kanzas je usvojio zakon o snižavanju zakonske starosne granice za nošenje vatrenog oružja s 21 na 18 godina. Izgleda da su ipak plastične puške opasnije od pravih.

Brie (vrsta sira)

U odluci koja ima Big Bregzit Enerdži, američka vlada donela je zakon 2004. godine prema kojem svaki sir star ispod 60 dana koji se uvozi ili prodaje u SAD mora biti napravljen od pasterizovanog mleka. To znači da su mnoge vrste sireva, uključujući brie, zabranjene.


Štikle

U Karmelu u Kaliforniji potrebna vam je dozvola za hodanje ulicama u štiklama višim od 5 cm.

štikle, crvene cipele, crveno Foto: Shutterstock

Kavijar

Godine 2005. SAD su zabranile beluga kavijar jer se proizvodi na neodrživ način.

Nazivanje vegetarijanskih zamena "mesom"

U nekoliko država u SAD-u zabranjeno je označavanje vegetarijanskih hamburgera "hamburgerima" ili "kobasicama". U nekoliko država u SAD-u legalno je nositi oružje bez dozvole, a verovatno ga možete nazvati hamburgerom ili kako već hoćete.

Deljenje vaše lozinke za Netfliks

U Tenesiju od 2011. ne možete da delite svoje lozinke za naloge na Netfliksu, iTunes, Spotify i druge usluge.

TV Netflix Foto: Shutterstock

Najdžela Lovson

Godine 2014. Najdžela Lovson je zaustavljena da se ukrca na let Britiš Eirvejvsa za Sjedinjene Američke Države nakon što je priznala da se drogira. Zabrana je kasnije ukinuta tokom priprema za njen šou "Ukus".

Skakanje padobranom u pijanom stanju

Ova zabrana se čini opravdanom.

Video: Zašto u Americi ima toliko masovnih ubistava? Dok se raspravlja o uzrocima broj mrtvih raste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    28. mart 2023 | 09:59

    drugi clan ustava daje za pravo da imas oruzje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA