Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva psa su naišla na čopor vukova, susret je ispao drugačije od očekivanog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Susret dva psa sa čoporom vukova prvo je delovao kao pokušaj sklapanja prijateljstva, ali je na kraju ispalo nešto sasvim drugo

  • 6
Vuk, vukovi Foto: Shutterstock

Dva avanturistički nastrojena naišla su na čopor vukova. Iako su im prišli mašući repovima, vrlo brzo su se okrenuli i pobegli pošto je prijem bio sve, samo ne prijateljski.

Ovaj susret snimio je Rafaele Imondi u Abrucu u Italiji. Kako je rekao, susret se na svu sreću dobro završio po pse.

"Psi nisu moji, to su nečiji psi, navikli su da šetaju sami i u ovom slučaju su išli tamo gde su vukovi spavali, verovatno tražeći hranu. Na kraju su ih vukovi dva puta oterali, ali bez da su ih napali... Dozvolili us im da odu, a da ih ne povrede", rekao je on.

Ipak, u komentarima su se pojavila i druga mišljenja, pa je tako jedan od onih koji su odgledali video rekao da je situacija bila možda drugačija.

"Psi čuvaju stoku i navikli su da rade bez nadzora. Teško je reći više bez konteksta, ali verovatno su hteli da oteraju predatore i u tom pokušaju su nadjačani. Mahanje repom ne mora uvek da bude indikacija spremnosti na igru, već može i da znači da je pas uzbuđen ili na neki drugi način stimulisan", navodi se u tom komentaru.

Možda je vama jasnije zbog čega su psi prišli čoporu ukova? Pogledajte video i napišite svoje mišljenje u komentarima:

(Telegraf.rs)

Video: Našli smo vuka koji šeta beogradskim krovom: To je ljubimac Kapetana Dragana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dragana Vasiljevic

    7. april 2023 | 17:09

    Mislim da je sustina u obazrivom odmeravanju snaga sa obe strane , za sada nisu sigurni da li treba da se sukobljavaju ili ne...vremenom ce ( ako se kontakti nastave) odluciti - sta dalje.

  • Sanja Danilović

    7. april 2023 | 18:14

    To su dva kuvasa, čini mi se i da im nije uopšte prvi susret s vukovima. Oni su na svojoj teritoriji, ali ne rizikuju...čisto malo da ih upozore, da se vukovi ne opuste.

  • Vlado

    8. april 2023 | 21:30

    provokacija, odmjeravanje ...drugacije receno psi su posli "hajde da ih malo zezamo a? oni ih pojurili samo reda radi i ovima bilo dosta.To se vidi po tom kako im prilaze..a i na kraju kako mase pas repom i stoji stranacke okrenut a ne ka njima okrenut kao kad bi trebalo kad se brani,sto govori o sigurnosti psa i kontroli situacije. To je kao da im se nudi " evo ujedi me " . Mahanje repom ovdje je kao provokacija,osjecaj igre iz provokacije i kontrole situacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA