Vreme čitanja: oko 2 min.

Ništa od pomirenja kralja Čarlsa i princa Harija: Jedan detalj iz pozivnice pokopao nade vojvode od Saseksa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nada da bi moglo doći do pomirenja princa Harija s ocem, kraljem Čarlsom Trećim, a time i ostatkom kraljevske porodice, pala je u vodu zbog jedne sitnice koja prosto bode oči.

  • 2
Princ Čarls, princ Hari Foto: Tanjug/AP

Želja princa Harija da će krunisanje njegovog oca, kralja Čarlsa Trećeg, biti idealna prilika da se pomiri s njim, a samim time i ostatkom kraljevske porodice, ostala je samo pusta želja.

Hari će 6. maja biti na krunisanju, a njegova supruga Megan Markl ostaće u njihovom američkom domu sa decom, Arčijem i Lilibet. Kako je zvanično saopšteno, ona je od putovanja na krunisanje odustala jer je istog dana Arčijev rođendan. Ta njena "elegantna odluka" primljena je s odobravanjem u kraljevskoj porodici koja ionako ne gaji dobro mišljenje o vojvotkinji od Saseksa.

Ipak, i pored toga kod njih je postojala nada da će na krunisanju doći do pomirenja, ali jedan mejl iz Bakingemske palate je srušio te snove. Naime, kako navodi časopis "People", mejl nije došao lično od Čarlsa, već iz njegovog kabineta,

To je, kako se navodi, jasan signal šta kralj misli, odnosno da do pomirenja neće doći, rekli su za "People" bliski prijatelji Harija i Megan.

Komunikacija između njih i kraljevske porodice i dalje postoji, ali samo na daljinu.

"Hari je želeo da dobije poruku direktno od oca, ali one uvek idu preko nekog drugog", rekao je njegov prijatelj.

Ipak, kako se navodi, tračak nade i dalje postoji. Naime, pominje se da bi trebalo da dođe do "pozitivnih razgovora" između oca i sina u narednim nedeljama pre krunisanja.

"Tema je da sin treba da podrži oca, a ne ugledinstitucije", otkriva taj prijatelj.

Čarlsova najveća želja je da ima Harija uza sebe

Kako navodi kraljevska biografkinja Seli Bedel Smit, najveća želja kralja Čarlsa je da princ Hari prisustvuje krunisanju.

I to bez obzira na sve što se desilo od kada se odmetnuo od kraljevske porodice i šta joj je uradio svojom autobiografijom "Rezerva", kao i Netfliksovim dokumentarcem.

"On je njegov sin i ne mogu da zamislim da ne želi da bude na krunisanju, bez obzira na to koliko je štete naneo", rekla je Smitova.

(Telegraf.rs)

Video: Tajlandski kralj poslednjeg dana krunisanja pozdravio zemlju sa ženom i ljubavnicama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA