Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkriveno zašto Megan neće ići na krunisanje Čarlsa: Ovo joj bitnije od najvećeg dana u životu njenog svekra

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bakingemska palata je danas saopštila da je "sa zadovoljstvom potvrdila" da će vojvoda od Saseksa  biti u Vestminsterskoj opatiji 6. maja.

  • 0
princ Hari i Megan Markl Foto: Tanjug/AP

Vojvoda od Saseksa princ Hari će prisustvovati ceremoniji krunisanja svog oca kralja Čarlsa Trećeg u Vestminsterskoj opatiji 6. maja, ali s njim neće biti njegova supruga Megan Markl,  vojvotkinja od Saseksa, niti njihova deca. Ona će, naime, tog dana ostati u SAD sinom Arčijem i ćerkom Lilibet.

Bakingemska palata je saopštila da je "sa zadovoljstvom potvrdila" da će vojvoda od Saseksa biti u Vestminsterskoj opatiji 6. maja. Međutim, vojvotkinja će ostati ostaće kod kuće u rezidenciji para u Montesitu u Kaliforniji sa jednogodišnjom Lilibet i Arčijem, čiji je četvrti rođendan istog dana kada i krunisanje.

Prijatelj para Omid Skobi potvrdio je da je Arčijev rođendan "igrao faktor u odluci para" i da je očekivao da će ovo biti "prilično brzo putovanje u Veliku Britaniju" za Harija. Vojvoda će prisustvovati samo samoj ceremoniji, koja će verovatno trajati nekoliko sati.

Nejasno je kako tačno Meghan planira da proslavi prekretnicu svog sina. Za njegov prvi rođendan, podelila je slatki video kao pomoć akciji prikupljanja sredstava za fondaciju "Save The Children" malog Arčija, dok mu je čitala dečiju knjigu. Napravila je tortu sa jagodama i šlagom, dok je princ Hari ukrašavao njihov dom balonima, rekao je tada izvor za magazin "People".

Izvori su ispričali kako je par napravio "zaista jednostavnu, ali neverovatno radosnu proslavu" za svog sina, a trojac je odvojio vreme za video-pozive kumovima i porodici.

Izvor je objasnio: "Megan je napravila tortu, a Hari je pomogao oko ukrasa i naduvao balone."

U međuvremenu, Lilibetin prvi rođendan je proslavljen u Frogmor Kotidžu u Vindzoru (bivša kuća para u Velikoj Britaniji), uz rođendansku tortu, balone, društvene igre i grickalice za piknik.

Porodica je bila u Velikoj Britaniji za platinasti jubilej kraljice Elizabete Druge. Među poklonima je bio pastelno ružičasti automobil "foklsvagen buba", a pristalice para su donirale 100.000 dolara u dobrotvorne svrhe u njenu čast.

Kralj Čarls, tada princ od Velsa u junu 2022., možda joj je kupio ljuljašku sličnu onoj koju je kupio za princa Džordža - nakon što je pomoćnik vojvode viđen kako je istovara iz njihovog privatnog aviona u Santa Barbari.

Pekarka iz istočnog Londona Kler Ptak – koja je napravila svadbenu tortu za para 2018. godine – napravila je nove poslastice za nesvakidašnje druženje. Kasnije je podelila sliku male torte prekrivene božurom.

Portparol para nije imenovao članove porodice koji su prisustvovali zabavi, ali se veruje da su se Zara i Majk Tindal pojavili. Ali princ Vilijam, Kejt, Džordž i Šarlot bili su u Velsu.

Gospodin Skobi, koji je pouzdani kontakt vojvode od Saseksa, objavio je na Tviteru vest o Harijevom dolasku na krunisanje, a zatim dodao: "Razumem da je Arčijev četvrti rođendan (takođe 6. maja) igrao faktor u odluci para.„Očekujte da će to biti prilično brzo putovanje u Veliku Britaniju za princa Harija, koji će prisustvovati samo ceremoniji krunisanja u Vestminsterskoj opatiji."

Reagujući na današnju objavu, kraljevski komentator Ričard Ficvilijams rekao je za "Dejli mejl": "Megan će biti sa Arčijem na njegov četvrti rođendan. Ovo je verovatno idealan kompromis. Mesecima sam se nadao pomirenju, ali nakon Harijeve knjige, intervjua kojima je promovisana Netfliksove dokumentarne serije, očigledno je da je malo verovatno da će se to dogoditi i da je razdor između Saseka i kraljevske porodice veoma ozbiljan."

Najava stiže nešto više od tri nedelje do krunisanja, a kraljevski komentator je za "Dejli mejl" rekao: "Čarls će biti zadovoljan. Ostatak porodice će odahnuti što Megan neće biti tamo - Kejt bi bilo naročito neprijatno."

Hari i Megan su kontroverzno odložili svoju odluku o tome da li će doleteti na ceremoniju, uprkos tome što je 3. aprila prošao datum za potvrđivanje. Smatralo se da je neizvesnost u vezi sa prisustvom porodice Saseksa ostavila kraljevske zvaničnike u nemogućnosti da potpišu aranžmane za raspored sedenja, transport i bezbednost.

Hari, koji je otkrio svoj problematičan odnos sa kraljevskom porodicom u Netfliksovom dokumentarcu i autobiografiji "Spare", na kraju će ipak biti na krunisanju.

(Telegraf.rs)

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Kod muškaraca "mrtva trka"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA