≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema para, nema ni značke: Tviter "kaznio" Papu, Bijonse, Trampa, Bila Gejtsa, Kim Kardašijan...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Papin nalog na Tviteru od sinoć bez plave kvačice

  • 0
Papa Franja Uskrsnja misa Foto: Tanjug/AP

Papa Franja sinoć je ostao bez stare plave oznake na Tviteru, do čega je došlo jer je ta društvena mreža započela naplaćivanje te opcije u okviru sistema Tviter blu (Twitter Blue).

Pored pape, bez plave kvačice ostala je i pop zvezda Bijonse, piše Rojters.

Među onima koji su izgubili značke su i bivši američki predsednik Donald Tramp, suosnivač Majkrosofta Bil Gejts i rijaliti zvezda Kim Kardašijan.

Otkako je Ilon Mask preuzeo vlasništvo nad kompanijom, Tviter je promenio način na koji deli plave kvačice koje su ranije dobijale poznate ličnosti, novinari, političari i ustanove nakon provere njihovog identiteta.

Kvačica je služila kao znak da je nalog autentičan, međutim Mask je u novembru prošle godine najavio da će Tviter početi da naplaćuje osam dolara mesečno za kvačicu kako bi ostvario nove prihode.

Pored plave kvačice, društvena mreža sada nudi i oznaku u zlatnoj boji za preduzeća i sivoj za naloge vlada, državnih zvaničnika i međunarodnih organizacija.

Cena? Prava sitnica!

Plava kvačica, kako je objašnjeno na ovoj društvenoj mreži ima različitu cenu u odnosu na platformu na kojoj se prikazuje.

Početna cena je osam dolara mesečno, odnosno 84 godišnje, a na aplikaciji za iOS ona košta 11 mesečno, tojest 114,99 dolara godišnje. Ista cena je i za Android aplikaciju.

Mask časti

Ilon Mask je otkrio da će "lično platiti" plavu kvašicu određenim slavnim ličnostima. Među njima su, kako je rekao, košarjaš Los Anđeles LEjkersa Lebron Džejms i pisac Stiven King.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA