Vreme čitanja: oko 3 min.

Devojke upadale u kadar influenserki i ismevale je, u masovnom linču na društvenim mrežama nagrabusili nevini

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dve devojke suočene su sa talasom mržnje nakon što su označene kao "zle" jer su influenserki upropastile selfi sa bejzbol utakmice.

  • 0

Korisnici interneta okrenuli su se protiv dve devojke snimljene u pozadini viralnog video-snimka na kom izgledaju kao da se rugaju influenserki koja je pravila selfi na bejzbol utakmici.

TikTokerka @jackielabonita, koja ima više od 396.000 pratilaca, 22. aprila je objavila video na kojem se vidi kako pozira na stadionu, dok su se dve devojke smejale i gestikulirale dva reda iza nje.

Na osnovu objave influenserke i odeće koju su nosili ona i drugi u publici, čini se da se incident dogodio na bejzbol utakmici na "Minute Maid Parku", stadionu u Hjustonu u Teksasu, dok je igrao bejzbol tim Hjuston Astros.

U objavi ona je napisala da je njeno samopouzdanje nestalo nakon što su dve "slučajne devojke" mogle da se vide kako se krevelje iza nje, od kojih je jedna pokazala srednji prst i izgledala kao da snima influenserku svojim telefonom.

"Htela sam da plačem", piše na snimku koji je objavila Bonita.

U naslovu snimka, @jackielabonita je napisala "Molim vas, budite fini" i uključila heštagove #meangirls ​​i #meangirlvibes.

Video je postao superviralan, sa više od 33 miliona pregleda.

Iako je influenserla isključila komentare na video, više korisnika je dobilo milione pregleda nakon što podelili isti i dodali svoje komentare ove situacije.

Jedan korisnik je rekao da ga je povredilo što vidi devojke koje su "zle" prema drugim ženama, i opisao je njihovo ponašanje kao "žalosno", dok je drugi uveravao influenserku da je lepa i da te devojke greše.

Reakcija na video prelila se i na Tviter, gde je izazvala pometnju. Većina korisnika je podržala odluku TikTokerka da se snima i sugerisala je da je nepravedno da joj se rugaju zbog toga, iako su neki smatrali da nije trebalo da postavlja snimak svojoj brojnoj publici, jer je to dovelo do takve reakcije prema tim deovjkama.

@jackielabonita Please be nice #meangirls #meangirlvibes ♬ The Loser - Verzache

Čak je i reperka Kardi Bi navela pred svojih 29,5 miliona pratilaca da će "koristiti taj prsten", misleći na krupni nakit koji je influenserka nosila.

Neki korisnici su krenuli dalje i pokušali da uđu u trag i otkriju identitet devojaka i podelili svoja otkrića o njima, što se stručno naziva "dokking".

Međunarodna enciklopedija roda, medija i komunikacija objavljena u martu 2020. opisuje dokking kao oblik "onlajn uznemiravanja koje krši percipirane granice privatnosti objavljivanjem informacija putem onlajn kanala masovnih medija".

Jedan TikToker je pokazao snimak ekrana ličnog Instagram naloga koji navodno pripada jednoj od devojaka i njegova objava je  pregledana 6,9 miliona puta. Mnogo više korisnika je širilo ono za šta su verovali da je identitet žena, uključujući detalje kao što su gde su studirale, LinkedIn nalozi i nazivi firmi u kojima veruju da su zaposlene, što je navelo korisnike interneta da ostave niz recenzija sa jednom zvezdicom na stranica kompanije "Yelp".

Nije potvrđeno da bilo koja od njih radi za tu kompaniju.

Činilo se da je jedna TikToker "uhvaćena u unakrsnoj vatri" jer je tvrdila da su je zamenili za jednu od žena na snimku. Kako je navela, ona i njena porodica su bili toliko zlostavljani da je morala da zatvori svoj Instagram nalog, ali ljudi su to jednostavno shvatili kao dokaz njene krivice. "Nikada ne možete pobediti", rekla je ona na snimku.

Pravne posledice za dokking mogu se razlikovati od države do države u SAD. Nevada je 2022. godine usvojila zakon o zabrani aktivnosti i dala žrtvama priliku da pokrenu građansku tužbu protiv svog dokkera, a u Kaliforniji osoba koja pokuša da dovede druge i svoju užu porodicu u opasnost dokingom može dobiti jednogodišnju kaznu zatvora, novčanu kaznu do 1.000 dolara ili oboje.

Korisnici društvenih medija sve su skloniji da se stave na stranu osobe za koju smatraju da je žrtva maltretiranja, iako ovo osećanje može dovesti do ozbiljnijeg uznemiravanja onih za koje se poveruje da su krivi.

Dana 29. marta, Mika Lasijer, takmičarka Netfliks rijaliti šoua "Ljubav je slepa", napisala je u Instagram izjavi da će isključiti svoje komentare kako bi zaštitila mentalno zdravlje nakon što je u emisiji označena kao "zla devojka", što je izazvalo talas negativnih reakcija na mreži. Ranije istog meseca, Selena Gomez je na Instagramu navela da joj je Hejli Biber rekla da je dobijala pretnje smrću nakon što je na internetu eksplodirala svađa između njih, a obožavaoci Gomezove verovali su da je Džastin Biber umešan u ismevanje.

Influenserka @jackielabonita objavljuje recenzije šminke i odeće na TikTok-u i ima preko 29.000 pratilaca na Instagramu.

(Telegraf.rs)

Video: Štene leglo na leđa, pa šapicama udaralo igračku, i ludo se zabavljalo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA