Slučaj po kom treba snimiti film: Umesto plaćenom ubici poslala bitkoin prevarantu i dobila 7,5 godina robije

 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Slučaj dostojan scenarija ta jak triler: Umesto plaćenom ubici posesivna žena koju je odbio muškara novac za njegovo ubistvo poslala rumunskom prevarantu, ali je ipak dobila zasluženu dobiju.

U Engleskoj se dogodio slučaj u kojem srećom nije bilo žrtava, ali po kom bi se mogao snimiti odličan film koji bi sigurno "razbio" bioskopske blagajne.

Udata majka petoro dece koja je pokušala da unajmi ubicu da ubije bivšeg kolegu nakon što su imali kratku vezu, a on je odbacio njeno nabacivanje, danas je osuđena na sedam i po godina zatvora, javlja "Daily Mail".

Helen Hjulet (44) je takođe dobila produženi period od pet godina uz zatvorsku kaznu nakon što je sudija presudio da je ona "opasan prestupnik".

Sud u Norviču je čuo kako je platila jedan bitkoin u vrednosti većoj od 20.000 funti na delu "dark weba" pod nazivom "Online Killers Market" kako bi pokušala da ubije Pola Beltona (50) tako da sve izgleda kao nesrećan slučaj.

Ona je negirala da je tražila ubistvo i uhođenje između 1. januara 2020. i 13. avgusta prošle godine, ali ju je porota jednoglasno proglasila krivom po obe optužbe u februaru nakon dvodnevnog većanja posle 11-dnevnog suđenja.

Na suđenju se saznalo da je veb lokacija koju je koristila bila "apsolutna laž" dizajnirana da ukrade novac od ljudi koji su želeli da neko  bude ubijen, te da je kriptovaluta koju je platila dospela na račun u Rumuniji.

Međutim, tužioci su tvrdili da je imala nameru da se uda za oca troje dece, gospodina Beltona.

Porotnicima je rečeno kako su ona i Belton flertovali dok su radili u fabrici vegetarijanske hrane Linde Makartni u Fakenhamu u Norfolku.

Par je imao jedan seksualni susret u njenom automobilu na fabričkom parkingu, zbog čega je Belton odmah zažalio.

Sudija Ketrin Mur je rekla za Hjuletovu: "Bili ste ljuti i uznemireni kada Pol Belton nije želeo da nastavi vezu sa vama. Vaš odgovor na to bio je da se upustite u akciju koja je počela pokušajima da se on uključi u komunikaciju, a koja je prešla u uhođenje i kulminirala nagovaranjem na ubistvo."

Na suđenju se čulo kako je Hjuletova postala "potpuno fiksirana" na Beltona i više puta mu je slala mejlove moleći da ga ponovo vidi, kao i svoje gole fotografije, ali je on stalno jasno stavljao do znanja da ne želi da ima išta s njom.

Otpušten je i dobio novi posao u fabrici konditorskih proizvoda "Kinerton" u Fakenhamu, koaj je sarađivala s kompanijom "Tesko", ali je i ona tamo dobila posao da bi ga pratila.

Nazvala ga je "kukavicom" jer nije želeo da razgovara sa njom i objavila komentare na Fejsbuku rekavši da mu "treba pucati u stražnjicu".

Hjulet je napustila posao miksera u odeljenju za orahe u "Kinertonu" u avgustu 2021, rekavši da daje otkaz zbog maltretiranja od strane Beltona i njegovog seksualnog uznemiravanja žena.

Uprava je odbacila njene tvrdnje kao "zlonamerne" nakon što im je Belton pokazao mejlove koje mu je ona poslala.

Hjulet je takođe osumnjičena da je podnela anonimnu žalbu uzbunjivača "Tesku" prošlog aprila, tvrdeći da je Belton koristio homofobičan jezik o nekim od svojih kolega u fabrici "Kinerton".

Šefovi u firmi posumnjali su da je Hjuletova podnela žalbu i odbacili su je nakon što su Beltona savetovali da ode u policiju da prijavi da ga maltretira.

Na suđenju se čulo kako je Hjuletova otvorio "Coinbase" nalog za kupovinu kriptovalute u januaru prošle godine.

Prenela je 22.601 funtu na taj sa svojih tekućih bankovnih računa u 35 transakcija, koristeći štednju, dozvoljen minus i zajmove od 7.000 funti i 5.000 funti od Kraljevske banke Škotske.

Sudija je rekla: "To ste radili da biste proverili da li je postupljeno po vašem nagovaranju na ubistvo. U stvari, ništa ne ukazuje na to da ste uspeli da dogovorite naručeno ubistvo. Pre bi se reklo da ste prevareni da uplatite novac lažnoj veb stranici. Činjenica da niko nije reagovao po vašem zahtevu je značajna, ali to je takođe stvar sreće."

Sudija Mur je rekla da je Hjuletova nije pokazala nimalo kajanja.

Na suđenju se čulo kako je policija ranije rekla Hjuletovoj da prestane da pokušava da kontaktira Beltona nakon što je osumnjičena da je podnela pritužbu zlonamernog uzbunjivača na njega.

Ona je ignorisala upozorenje i nastavila da stavlja novac na svoj onlajn nalog koji je koristila za kupovinu bitkoina da bi isplatila plaćenog ubicu.

Ona nije svedočila na sudu, ali je rekla policiji da zaista nije nameravala da ga ubije.

Tvrdila je da veruje da Belton neće biti povređen sve dok ona ne da saglasnost da se napad nastavi.

Benton je posle suđenja rekao: "Sada sam anksiozan, patim od anksioznosti većinu dana svog života, bilo da se radi o odlasku na posao i sa posla, kupovini, fudbalu. Stalno proveravam prilaz svojoj kući i brinem se da neko koga ne prepoznajem priđe mojoj kući."

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je ubica Čaba Der uhapšen u Češkoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA