Vreme čitanja: oko 2 min.

Krunisanje uskoro počinje, jedna stvar i dalje misterija: Ko će sa kraljem na balkon Bakingemske palate?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon krunisanja sledi jedan od najvažnijih događaja - izlazak na balkon Bakingemske palate zajedno sa ostalim članovima kraljevske porodice, čime se završava ceremonija.

  • 0
Kraljica Elizabeta Druga II platinasti jubilej kraljevska porodica Foto: Tanjug/AP

U Londonu se danas održava krunisanje kralja Čarlsa, ali jedva stvar i dalje ostaje misterija: koji članovi kraljevske porodice će se pojaviti na balkonu Bakingemske palate kako bi obeležili istorijski događaj.

Ekipa Telegraf.rs nalazi se u Londonu, i pratiće ovaj važan događaj.

Ceremonija krunisanja i tradicije je pažljivo pripremana, dok Britanija započinje novo poglavlje u svojoj istoriji nakon vladavine kraljice Elizabete II.

Kada kralj Čarsl i kraljica Kamila budu zvanično krunisani u Vestminsterskoj opatiji, još članova kraljevske porodice pridružiće im se na povratku u palatu.

Nakon toga sledi jedan od najvažnijih događaja - izlazak na balkon Bakingemske palate zajedno sa ostalim članovima kraljevske porodice, čime se završava ceremonija.

Trenutak na balkonu je obično velika porodična prilika i postao je najpoznatiji po formiranju centralnog dela "Pozdrava bojama", vojne parade za proslavu zvaničnog rođendana bivše kraljice.

Međutim, pojavile su se spekulacije zašto palata još uvek nije zvanično saopštila koji članovi porodice će se pojaviti na poznatom balkonu u subotu.

Neki tvrde da bi to mogao biti trik da se izbegnu novinski naslovi koji ukazuju na to da je princu Hariju "zabranjeno" da izlazi na balkon.

Iako zvanično saopštenje nije objavljeno, potvrđeno je da ni princ Hari ni princ Endrju neće imati nikakvu formalnu ulogu u ceremoniji u opatiji, što može samo da ponudi značajan nagoveštaj.

Ali kraljevski komentator Ričard Ficvilijams rekao je za Sky news da se često "ne žuri" da palata daje takve najave, i veruje da će i dalje biti tako.

"Najave se unose da bi se zadržao osećaj drame… i to uspeva. Ovo je svečan dan, ali i pozorište; predstavljeno je 200 zemalja, a svet će gledali u London", rekao je on.

On pretpostavlja da će radni članovi kraljevske porodice, plus ser Timoti Lorens, biti na balkonu.

"Deca uvek ukradu šou. Hari, nisam siguran da će se pojaviti", dodao je on.

Sumnjalo se da bi trenutak na balkonu mogao da se iskoristi da se istakne jezgra grupe "radnih kraljevskih porodica", koji obavljaju službene dužnosti u ime monarha.

Osim samih kralja i kraljice, takvi pojedinci uključuju princa i princezu od Velsa, vojvodu i vojvotkinju od Edinburga i kraljevsku princezu, zajedno sa drugim članovima kraljevske porodice, uključujući vojvodu i vojvotkinju od Glostera i vojvodu od Kenta.

Veruje se da će se na balkonu pojaviti i unuci kralja Čarsla, budući monarh princ Džordž (9), princeza Šarlot i princ Lui, ali to za sada ostaje sve u dometu pretpostavki.

(Telegraf.rs)

Video: Prvo obraćanje monarha parlamentu, poslanici pevali "Bože, čuvaj kralja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA