Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle Dajane Britanci imaju novu "narodnu princezu": Jedna fotografija štrčala je u masi na protestu u Londonu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Ostrvu ima i onih koji ne prihvataju Čarlsa kao svog kralja, a među njima su i oni koji su ovaj dan iskoristili da podsete na princezu Dajanu, čuvenu Lejdi Di. I ne samo to, već i da proglase novu "narodnu princezu".

  • 0
Protest demonstrancije krunisanje kralja Čarlsa Foto: Tanjug/AP

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske, kao i zemlje Komonvelta i druge koje priznaju ostrvsku krunu, sa velikim nestpljenjem čekali su današnje krunisanje kralja Čarlsa Trećeg.

Ali, na Ostrvu ima i onih koji ne prihvataju Čarlsa kao svog kralja, a među njima su i oni koji su ovaj dan iskoristili da podsete na princezu Dajanu, čuvenu Lejdi Di. I ne samo to, već i da proglase novu "narodnu princezu".

Nadimak koji je od milja dobila majka prinčeva Vilijama i Harija i prva supruga kralja Čarlsa, "narodna princeza", Dajani je "prišiven" zbog odnosa prema običnom puku, narodu.

Sada, gotovo 26 godina od njene pogibije u saobraćajnoj nesreći u Parizu, koja je ne samo u Ujedinjenom Kraljevstvu doživljena kao neopisiva tragedija, ovu "titulu" bi mogla da dobije niko drugi do - Megan Markl.

Ono što je, verovatno jedino, zajedničko Dajani i Megan, jeste to što su štrčale, odnosno štrče, u odnosu na ostatak kraljevske porodice.

Protest demonstrancije krunisanje kralja Čarlsa Megan Markl dobila "titulu" koju je poslednja nosila princeza Dajana Foto: Tanjug/AP

Iako se Megan Markl našla na udaru monarhista i medija zbog svega što se desilo od njenog venčanja za princa Harija, preko njihove odluke da napuste kraljevsku porodicu, pa do preseljenja u SAD i serijala na Netfliksu, te Harijeve autobiografije "Spare" koja je izazvala gnev kod mnogih Britanaca, čini se da ona ima poštovaoce i obožavaoce na Ostrvu.

Možda je baš to i bio razlog da se među transparentima na protestu protiv kralja Čarlsa pojavi i fotografija Megan Markl uz koju je velikim slovima pisalo "princeza naših srca".

Ekipa Telegraf.rs danas je u Londonu, gde iz minuta u minut prati krunisanje kralja Čarlsa, a sve informacije možete pronaći u našem BLOGU, kao i u drugim brojnim vestima koje vam direktno donosimo iz prestonice Ujedinjenog Kraljevstva.

(Telegraf.rs)

Video: Okupljeni izviždali grupu demonstranata koja drži transparent "Nije moj kralj" na krunisanju Čarlsa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA