Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagrađivani policajac-heroj spasao psa koji se predozirao drogom fentanil

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Vlasnik, Sreda, i naše odeljenje su izuzetno zahvalni i ponosni na policajca DeNifa", rekli su zvaničnici policije.

  • 0

Policajca iz severne Kalifornije pohvaljen je nakon što je pomogao da se spasi život šteneta koje je progutalo drogu fentanil, javlja "Sacramento Bee".

Pas, po imenu Sreda, jedva je disao i "borio se da preživi" kada je vlasnik oko 9 sati ujutru doveo životinju u policijsku upravu grada Jube, objavila je policija u petak na društvenim mrežama.

Policija je saopštila da je muškarac bio "histerično uznemiren", te da je rekao policajcima da je neko dao Sredi opasan opioid.

Policajac Stiven DeNif, koji je u policiji od 2019. godine, "požurio je da spase Sredu", oživevši psa sa dve doze narkana, protivotrova za opioide koji je standardno rešenje u Kaliforniji u slučajevima kada se ljudi predoziraju..

"Vlasnik, Sreda, i naše odeljenje su izuzetno zahvalni i ponosni na policajca DeNifa", rekli su zvaničnici policije.

Inače, DeNif je i ranije demonstrirao herojstvo.

Prošle godine je dobio nagradu nakon što je svojim brzim akcijama spasao život jednoj osobi u oktobru. Nagradu mu je dodelio "Project Humanize", neprofitna organizacija čiji je domaćin Fondacija "Relentless Defender", sa misijom da "humanizuje značku" i prepozna službene radnje policajaca.

DeNif je poslat na poziv o prijavljenom ubodu, a žrtva se onesvestila dok je vršila fizičku procenu kako bi pronašla ubodne rane. Policajac je "odmah počeo sa reanimacijom", sve dok se osoba nije osvestila, saopštila je policija grada Juba.

DeNif je na žrtvi pronašao nekoliko uboda nožem, od kojih je jedna bila opasna po život. On je stručno zapečatio rane žrtvi i stavio podvez na levu ruku, za šta je medicinsko osoblje potvrdilo da je na kraju spasilo život žrtve, prema zvaničnicima Juba Sitija.

(Telegraf.rs)

Video: Stravična scena: Sudija kolabirao na meču, igrač ga spasio brzom reakcijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA