≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivan koji je oštetio zid Koloseuma ponovo šokirao javnost: "Nisam bio svestan starosti građevine"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivan Dimitrov napisao je pismo izvinjenja gradonačelniku Rima nakon što je oštetio zid star 2.000 godina

  • 0

Turista iz Engleske, koji je optužen da je oštetio rimski Koloseum, rekao je da nije svestan starosti antičkog spomenika.

Ivan Dimitrov, 27-godišnji fitnes instruktor koji živi u Bristolu, napisao je pismo izvinjenja gradonačelniku Rima Robertu Gualtieriju, nakon što je navodno ključem urezao svoje i ime svoje devojke u unutrašnji zid 2.000 godina starog Koloseuma, preneo je Gardijan.

U pismu je engleski turista, kome je italijanska policija ušla u trag nakon petodnevne potrage, napisao da je tek sada shvatio "ozbiljnost počinjenog dela".

"U ovim redovima želim da uputim svoje iskreno izvinjenje Italijanima i celom svetu za štetu nanetu imovini koja je, u stvari, nasleđe čitavog čovečanstva", dodao je on u pismu objavljenom danas u lilstu ''Mesađero''.

Dimitrov, kome preti velika novčana i moguća zatvorska kazna, pohvalio je one koji "čuvaju neprocenjivu istorijsku i umetničku vrednost Koloseuma sa posvećenošću, pažnjom i požrtvovanjem".

"Sa dubokom sramotom tek nakon onoga što se, nažalost, dogodilo saznajem za starost spomenika”, naveo je on.

Rimski amfiteatar, završen pod carem Titus Vespasianusem 80. godine nove ere, mesto je gde su se gladijatori borili jedni protiv drugih i divljih životinja u okrutnim borbama, koje su posmatrale hiljade gledalaca.

Dimitrova, obučenog u plavu košulju sa cvetovima, navodno je snimio posmatrač kako ključem grebe "Ivan + Hejli 23" na zidu spomenika.

Video snimak je postavljen na Jutjub, pre nego što je podeljen na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Video: Koloseum otvoren posle više od tri meseca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA