Vreme čitanja: oko 2 min.

Prodali sve što imaju i odveli decu na put oko sveta: Konačno žive svoj san

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Došli smo do tačke u kojoj smo imali sve u životu, čemu smo težili, ali nismo imali vremena da uživamo u tome"

  • 1
Roditelji koji su prodali sve Printskrin: SWNS

Bračni par Karla i Met Benet imali su sve u životu, ali kao i većina ljudi "nisu imali vremena da uživaju".

Posebno, nisu mogli da provode vreme sa decom. A, onda su doneli najvažniju odluku u životu. Dali su otkaze i prodali sve što poseduju da bi putovali svetom u društvu naslednika!

Bili su na pozicijama direktora u građevinskom biznisu koji su posedovali - što je značilo da zajedno rade 80 sati nedeljno.

Karla kaže da su shvatili da imaju sve - uspešan posao, prelepu kuću sa pet spavaćih soba i četvoro dece - ali nemaju vremena da uživaju u tome i odlučili su da u "životu mora da postoji više".

Par je početkom godine prodao posao i kuću, povukao decu iz škole - Pejdž (11), Džekson (9), Harper (6), Indi (4), i krenuo u obilazak sveta.

Oni su bili na putu poslednjih sedam meseci i do sada su posetili šest zemalja.

Porodica je prvo krenula u Vijetnam, a zatim je provela dve nedelje u Maleziji i mesec dana na Tajlandu. Zatim su se uputili u Evropu na tri meseca, tačnije u Portugal.

Video: Prodali sve što poseduju: Sada putuju svetom sa decom i uživaju kao nikad

Nakon što su odlučili da posete Maroko na nekoliko nedelja, odleteli su nazad na Tajland na mesec dana, pre nego što su sleteli u Japan – gde su trenutno.

Karla, prodavac društvenih medija, kaže:

"Zaista smo bili vezani za posao i nismo imali vremena da bilo šta uradimo. Došli smo do tačke u kojoj smo imali sve u životu čemu smo težili, ali nismo imali vremena da uživamo u tome. Većina zemalja u koje idemo nudi više slobode nego što smo imali. Ne moramo da budemo nigde do određenog vremena, i to uklanja sav stres".

Karla i Met priznaju da im je trebalo neko vreme da izađu iz "prazničnog režima“ i smanje potrošnju, ali kažu da sada "žive kao lokalni stanovnici".

Njen suprug Met je istakao:

"Vremenom smo shvatili kako da živimo štedljivije. U početku nismo gledali kuda ide novac, a sada živimo više lokalno. Naučili smo toliko toga usput i postali bliži. Mogli smo da apsorbujemo druge kulture i zaista živimo kao lokalni stanovnici".

Supružnici ističu da su "fleksibilni" kada je u pitanju školovanje dece i usvajaju mešavinu praktičnog i kulturnog obrazovanja.

Sledeću destinaciju odrediće jednostavnim pokazivanjem prsta na mapi, a u njihovim mislima Kostarika i Bugarska deluju veoma primamljivo.

(Telegraf.rs)

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA