Vreme čitanja: oko 2 min.

Drečavi, zeleni mulj izbija iz kanalizacije u Njujorku, curi iz šahta po ulicama grada: Ljudi sve slikali

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi su nagađali šta bi moglo da bude u pitanju, a odgovor se pojavio sam

  • 5

Čudna zelena sluz primećena je na Menhetnu u Njujorku, a stanovnici tog grada zapitali su se da li zaista žive u Gotam sitiju.

Korisnik društvene mreže X (nekadađnji tviter) postavio je fotografiju neonski zelene tešnosti koja izlazi iz šahtova i širi se putem.

"Dakle, sada bukvalno zeleni mulj izbija iz zemlje pored Svetskog trgovinskog centra", napisao je prolaznik Dan Pantelo, iz sliku koju je od juče videlo više od 14 miliona ljudi.

Drugi korisnik postavio snimak kao iz naučnofantastičnih noćnih mora zajedno sa natpisom: "Može li neko ovo da objasni ili samo živimo u Gotamu?".

Osim što su ponudili mnoštvo referenci na "Betmena", duhoviti korisnici društvenih mreža su se prisetili i zelene masti iz fenomena devedesetih - Nindža kornjača.

"Da li sam zakasnio sa referencom?", javio se još neko, zajedno sa GIF-om dr Reja Stanca iz "Isterivača duhova".

"To je verovatno deo sistema daljinskog grejanja. Oni bukvalno dodaju antifriz ovim sistemima. Možda zelene stvari da bi se lakše videlo. Da li miriše?", pitao je jedan korisnik društvene mreže pokušavajući da reši misteriju.

Ipak, odgovor je dao sam X. Ispod fotografije fluorescentno zelene sluzi pojavio se kontekst.

Kako je navedeno, na fotografiji je voda koja zadrži zelenu farbu. Vodoinstalateri često koriste fluorescentno zelenu farbu koja nije štetna kako bi odkrili da li je negde došlo do curenja na cevima ili sistemu kanalizacije.

Ovo nije prvi put da su Njujorčani morali da pregaze čudne, neidentifikovane lokve - članak Gothamista iz 2017. izveštavao je o sličnom događaju, izdajući upozorenje da, ako je tečnost zapravo antifriz, kontakt bi mogao da bude fatalan i za ljude i za životinje.

Prošlog marta, zelena sluz je curila na ulaz stanice metroa Sedma avenija u Prospekt Hajtsu u Bruklinu. Građani su krivili boje, antifriz i natprirodne fenomene, iako je ovo poslednje negirano.

"Nažalost, nije bilo izveštaja da je neko stekao supermoći i/ili da su tinejdžeri postali kornjače sa mačevima. Nisam čuo nikakve vesti o eksplozijama akceleratora čestica ili olujama sa munjama", rekao je tada portparol MTA za The Post tada.

Sluz se na njujorškim ulicama pojavila i 2014. godine.

"Volim da mislim da je izlivanje antifriza tečni kriptonit", napisala je Valeri T. Bart ispod jedne slike sluzi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA