Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona ne postoji, a upravo se našla na prestižnoj Forbsovoj listi najmoćnijih žena u svetu

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njen uticaj je bio toliko rasprostranjen i značajan u ovoj godini

  • 0
Forbs sajt Foto: Shutterstock

Nedavno smo pisali o listi najmoćnijih žena u svetu koju tradicionalno objavljuje Forbs. Na prvom mestu i ove godine našla se predsednca Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Prestižna lista podrazumeva istaknute žene u svim područjima delovanja, od politike i preduzetništva do sveta zabave, pa ne čudi da su svoje mesto pronašle predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard, potpredsednica SAD Kamala Haris, američke pevačice Tejlor Svift, Bijonse i Rijana.

Ipak, jedno ime predstavlja iznenađenje, posebno jer je reč o izmišljenoj ličnosti!

Njen uticaj je bio toliko rasprostranjen i značajan, u ovoj godini, da se našla na 100. mestu Forbsove liste. Ime joj je Barbika.

Ona je možda lutka, ali je vremenom postala postala mnogo više od toga. Njen uticaj je posebno proširen nakon filmskog hita u režiji Grete Gervig, u kojem je glavnu ulogu tumačila prelepa Margo Robi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Barbie (@barbie)

Zahvaljujući holivudskoj magiji, Barbika je postala simbol ženskog osnaživanja i neophodnosti borbe za ponovno osvajanje oduzetih prava, piše Forbes.

“Ona je generacijama inspirisala devojke i njihove majke, ali je 2023. bila godina kada je inspiracija najviše falila. Nakon 65 godina postojanja Barbika je na vrhuncu svoje moći”, navodi se.

Nakon planetarnog uspeha filma “Barbi” skočila je i prodaja lutaka. U trećem kvartalu zabeležen je skok od 16%, u odnosu na isti period 2022.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by BARBIE (@barbiethemovie)

Barbika vlada i na društvenim mrežama, a može se pohvaliti sa više od pet miliona pratilaca na TikToku i Instagramu, odnosno 12 miliona pretplatnika na platformi YouTube.

Direktorka brenda u kompaniji za proizvodnju igračaka Mattel, Lisa Meknajt, ističe da je Barbika “sila na koju se mora računati”.

(Telegraf.rs)

Video: Sakupljala ih je 26 godina, a sada ih izlaže u muzeju: Verovali ili ne, ova žena ima 18 000 barbika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA