Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste hrabri da prenoćite u ovom hotelu? Nalazi se usred okeana, a oko njega su samo gladne ajkule

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored stola za bilijar i interneta nema previše zabavnog sadržaja, ali pruža neverovatan pogled

  • 0
More ležaljke brod Foto: Shutterstock

Kada pomislite na hotel na moru, prva asocijacija su prostrani apartmani, peščana plaža, palme, debela hladovina i koktel bar.

Hotel “Frying Pan Tower” nema ništa od toga, a opisuju ga kao “najopasniji na svetu”. Bez obzira, vrlo je popularan i gosti ga opsedaju.

“Frying Pan Tower” je zapravo ogromna čelična konstrukcija kojom dominira nekadašni svetionik, a locirana je 55 kilometara od obale Severne Karoline, dakle usred okeana.

Do hotela se može doći brodom ili helikopterom, a prima osam do 12 gostiju, prenosi Sydney Morning Herald.

Pored stola za bilijar i interneta nema previše zabavnog sadržaja (ako niste ribolovac), ali pruža neverovatan pogled na divlji okean, dok ispod njega udaraju talasi i kruže gladne ajkule.

O gostima brine kuvar i jedan do dva člana osoblja, a cena po osobi (trodnevni boravak) iznosi 600 dolara ako dolazite brodom, ili 1.200 dolara ako iznajmite helikopter.

Vlasnik “najopasnijeg hotela na svetu” navodi da su gosti najčešće ribolovci koji žele da okušaju svoju sreću i dožive jedinstvenu avanturu.

“Frying Pan Tower” je služio kao svetlosna stanica obalske straže od 1854. i imao je kompletnu posadu. Tako je funkcionisao do 1979. godine kada je automatizovan.

Čitava konstrukcija je postala suvišna početkom 2000-ih, kada je GPS navigacija preuzela primat, pa je prodata i postala privatno vlasništvo.

Smeštena je iznad zaštićenog grebena punog olupina brodova, što dodatno doprinosi autentičnosti i misteriji.

(Telegraf.rs)

Video: Navikli smo na autobuse koji prokišnjavaju, ali baš da veje sneg

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA