Vreme čitanja: oko 1 min.

Pronašao krokodila, pa ga čuvao kao ljubimca: Napustila ga žena, jer je ljubav čoveka i životinje bila jača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon što se krokodil oporavio, Čito je pokušao da ga vrati u divljinu ali krokodil mu se iznova vraćao

  • 0
Krokodil Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Pre 35 godina ribar po imenu Čito spasio je krokodila kojem je dao ime Pačo i njih dvojica su postali najbolji prijatelji. Više od 20 godina, čovek i krokodil su uživali u bliskom, naizgled nemogućem prijateljstvu.

Čito pronašao je 1989. godine pronašao krokodila na obali reke Reventazon u Kostariki, gde je umirao od prostrelne rane. Čito je šest meseci negovao ranjenog krokodila, dajući mu piletinu i ribu svake nedelje i iskazujući mu mnogo ljubavi.

" Stalno sam mu davao hranu. Prvo nije hteo da jede, ali onda je počeo. Hranila sam ga piletinom sve dok nije počeo da izgleda dobro. Mazio sam ga kako bi osetio da mi je stalo do njega. Kada bih ga dodirnuo, on bi se ponekad malo iznervirao, pa sam nastavio da ga mazim i mazim. Govorio sam mu: "Opusti se, opusti se. Želim da ti budem prijatelj. Lepo se ponašaj", rekao je ribar.

Čito je proveo toliko vremena sa svojim voljenim krokodilom da ga je žena napustila.

Nakon što se krokodil oporavio, Čito je pokušao da ga vrati u divljinu ali krokodil mu se iznova vraćao.

Njih dvojica su veoma brzo postali senzacija, a glavna igra im je bila da Pačo jurio ka njemu, raširenih smrtonosnih čeljusti kao da se sprema da napadne, ali bi u poslednjem trenutku zatvorio usta i dobio poljubac u njušku od svog spasitelja.

Na kraju, Pačo je umro prirodnom smrću - skoro 23 godine nakon što je pogođen u glavu. Posle dirljive sahrane u "ljudskom stilu" na kojoj je Čito pevao svom ljubimcu i držao njegovu šapu, životinja je preparirana i stavljena u Čitov dom, piše ammonnews.

(Telegraf.rs)

Video: Mladunče gnua uspelo da "pobedi" čeljusti korodila: Snimak borbe za život je dokaz da je sve moguće!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA