Vreme čitanja: oko 1 min.

Penzionerka ostavila milione kućnim ljubimcima, a deci ništa: Iza svega se krije potresan razlog

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kineski zakon zabranjuje ljudima da ostavljaju imovinu direktno životinjama, ali se ona snašla

  • 3
Starica, stara žena, baba Foto: Shutterstock

Neimenovana penzionerka iz Šangaja ostavila je bogatstvo (2,8 miliona dolara) svojim mačkama i psima, a deci apsolutno ništa.

Pre nekoliko godina, sačinila je testament i novac podelila između naslednika (ima troje dece). Međutim, promenila je mišljenje i “obradovala” kućne ljubimce.

Priča zvuči iznenađujuće i šokantno, ali starica tvrdi da su razlozi opravdani. Navodi da je deca nikada ne posećuju, ili brinu o njoj kada je bolesna, prenosi Oddity Central.

Ona dodaje da je naslednici retko kontaktiraju, pa je imovinu ostavila kućnim ljubimcima koji su uvek uz nju.

Ne samo da je obezbedila svoje pse i mačke, već i njihove potomke.

Starica baka baba starački dom bolnica unuk sin Foto-ilustracija: Shutterstock

Kineski zakon zabranjuje ljudima da ostavljaju imovinu direktno životinjama, ali se ona snašla. U dogovoru s advokatom bogatstvo će prepustiti jednoj veterinarskoj klinici, koja će brinuti o ljubimcima.

Priča je dirnula u srca miliona Kineza, od kojih se veliki broj saoseća s njenom situacijom. Tamošnji zakoni čak kažnjavaju decu koja zanemare roditelje.

“Dobro urađeno. Ako se moja ćerka bude ponašala loše u budućnosti, ostaviću kuću drugima”, napisala je jedna osoba na platformi Weibo (kineska verzija Twittera).

(Telegraf.rs)

Video: Slušaju gazdu kao verni psi: Ovako se treniraju ajkule

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • SVM

    30. januar 2024 | 11:08

    Pa normalno. Ako te sinovi,snahe,ćerke,zetovi ne pitaju da li ti nešto treba,ne kupe ti lekove,ne prave ti društvo,beže od tebe jer imaš bolest,zvanu starost,ružna si i naborana. Unuke vili nemaš ili dođu da bi sa vrata pitali imaš li kintu,ko su oni zapravo tebi. Neko za koga si dao mladost,život,zdravlje po nekad zbog njihovog zdravlja koje je bilo loše,školovao,hranio do preko tridesete. Da kažeš takvima,sram vas bilo. Ne. Samo bolna kazna. Testament.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA