Vreme čitanja: oko 1 min.

Zakerberg, Gejts i Rijana među gostima na gala proslavi sina indijskog bogataša

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gosti počašćeni sa 500 jela koje je spremilo oko 100 kuvara

  • 0
Indija Ambani venčanje Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg i direktor i suosnivač Majkrosofta Bil Gejts bili su među zvanicama na raskošnoj trodnevnoj proslavi pred venčanje sina najbogatijeg čoveka u Aziji, indijskog milijardera Mukeša Ambanija, piše danas CNBC.

Svečanost je održana tokom vikenda u gradu Džamnagar u indijskoj državi Gudžarat, kako bi bila proslavljena predstojeća ženidba Ananta Ambanija, najmlađeg od sinova Mukeša Ambanija.

Trodnevna žurka pred venčanje počela je u petak nastupom američke pevačice Rijane, kojem su prisustvovali i Zakerberg i Gejts.

Proslavi su prisustvovale brojne zvezde Bolivuda, a među zvanicama je navodno bila i ćerka bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, Ivanka Tramp.

Rojters je naveo i da su gosti bili počašćeni sa 500 jela koje je spremilo oko 100 kuvara.

Mukeš Ambani je, prema Forbsu, deveta najbogatija osoba na svetu sa neto vrednošću od 117,8 milijardi dolara, a predsednik je i konglomerata Rilajans industris, koji se bavi i raznim poslovima, od nafte i gasa do telekomunikacija.

Agencija napominje da je Zakerbergov Fejsbuk 2020. godine uložio 5,7 milijardi dolara u Jio Platforms Limited, kompaniju u vlasništvu Ambanijeve kompanije, a Meta je 2022. godine objavila funkciju, koja omogućava korisnicima da pretražuju i kupuju proizvode u aplikaciji za kupovinu namirnica JioMart, koja je deo Votsapa.

U međuvremenu su Majkrosoft i neke druge kompanije iz konglomerata Rilajans industris počele da sarađuju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA