Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bez njega je pusto": Vlasti oduzele aligatora od 3,4 metra, očajni vlasnik traži nazad svog ljubimca

S. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"On je velika beba", kazao je Toni Kavalara koji je u međuvremenu angažovao advokata

  • 0
Aligator Albert, u kući živeo više od 30 godina Foto: Tanjug/AP

Vlasnik aligatora od 3,4 metra, kojeg su zaplenile nadležne službe, odlučan je da neobičnog ljubimca vrati kući.

Nesvakidašnja priča odjeknula je nedavno u svetskim medijima, pošto je u domu Tonija Kavalara (64) u Hamburgu, južno od Bufala, pronađen aligator star najmanje 34 godine.

Ogromni reptil po imenu Albert delio je dom sa svojim vlasnikom više od tri decenije, a Kavalara tvrdi da nije opasan po okolinu.

On je imao dozvolu za držanje aligatora, ali je istekla 2021, saopštili su nadležni. Ali čak i da je obnovljena, vlasnik je dozvoljavao drugim ljudima da maze aligatora, ulaze u bazen s njim, što se kvalifikuje kao kršenje propisa.

Vlasnik tvrdi da je Albert rođen i odrastao u zatočeništvu, kao i da nikada “nije pokazivao znake agresije” prema ljudima ili drugim životinjama, prenosi Yahoo.News.

“On je velika beba”, kazao je Kavalara koji je u međuvremenu angažovao i advokata.

Njegove napore da vrati ljubimca kući podržale su komšije, kao i korisnici na društvenim mrežama. Više od 120.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju, a fanovi štampaju majice s natpisom “Sloboda za Alberta”.

Aligator Albert, u kući živeo više od 30 godina Foto: Tanjug/AP

Kavalara navodi da je aligatora kupio na izložbi reptila u Ohaju kada je imao dva meseca. Vremenom je potrošio 120.000 dolara za prilagođeni prostor u svojoj kući, koji uključuje podno grejanje, unutrašnji ribnjak sa vodopadom i tropskim biljkama.

“Sada je teško biti u tom prostoru. Tako je pusto”, kazao je vlasnik i pokazao Albertove jastuke i igračke.

Kavalaro priznaje da su deca i njegovi poznanici bili “bliski sa aligatorom”, mazili ga, igrali se u vodi.

“Albert je uvek dolazio do ivice bazena da pozdravi moju 84-godišnju majku. Ona ga je čuvala ako nisam tu. Sedela je s njim u sobi i čitala mu”, tvrdi vlasnik.

On osporava tvrdnje nadležnih da Albert ima “brojne zdravstvene probleme”, uključujući slepilo na oba oka i kičmene komplikacije.

O aligatoru trenutno brinu veterinari, ali nadležni nisu obavestili Kavalara gde je smešten. Samo je navedeno da provodi vreme s licenciranim negovateljem “dok ne bude transportovan na trajnu negu”.

(Telegraf.rs)

Video: Aligator sa tri noge i dužine četiri metra nađen na ulici u Teksasu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA