PRONAĐENI OSTACI JESU OLUPINE MALEZIJSKOG AVIONA: Ali na koji način su dospeli tu? (FOTO) (VIDEO)

Istražitelji su pronašli mali nivo oštećenja na prednjem zakrlicu za koji su mislili da je tu bio i pre pada u okean. Međutim, novi dokazi sugerišu suprotno

  • 3

Krilo Boinga 777 koji je leteo na letu MH370, koji su istražitelji pronašli, odvojilo se od aviona još dok je bio u vazduhu. Oni sada pokušavaju da pronađu serijski broj, ali i tragove, kako bi objasnili zašto se to desilo.

PAO SAM S NEBA I NIJE MI NIŠTA: Neverovatna ispovest pilota koji je preživeo eksploziju svemirskog broda!

Istražitelji su pronašli mali nivo oštećenja na prednjem zakrlicu za koji su mislili da je tu bio i pre pada u okean. Međutim, novi dokazi sugerišu suprotno.

Australijski zvaničnici uvereni su kako su krhotine pronađene u sredu na obali udaljenog ostrva u Indijskom okeanu upravo ostaci Boinga 777, a da je to verovatno let Malezije Erlajnsa 370 koji je nestao u martu 2014. godine.

Pronađeni ostaci će biti preveženi u Francusku, u najbližu kancelariju BEA-e, francuske službe za ispitivanje nesreća aviona.

Eksnerova grupa, neformalna grupa avio stručnjaka, kažu da je zakrilac bio na krilu kada je avion udario u vodu. Međutim, stručnjak za avione s kojim je razgovarao CNN, Majkl Keni, inače potpredsednik kompanije Universal Aset Menadžment koja aviokompanije snabdeva s delovima za letelice, ne slaže se s ovom teorijom.

On tvrdi da nedostatak oštećenja na prednjem telu ukazuje kako je i dalje verovatno da su sve komponente bile na svom originalnom mestu. Prema izvoru bliskom istrazi, CNN piše kako su istražitelji "vrlo sigurni" da komponente i ostaci koje su pronašli dolaze Boinga s leta MH370.

Martin Dolan, glavni poverenik za sigurnost saobraćaja Australijskog biroa, složio se s time.

- Vrlo smo sigurni, ali još uvijek čekamo potvrdu da je ovo deo 777 aviona - rekao je Dolan za CNN.

Uprkos toj uverenosti, nitko ne želi da potvrdi da delovi definitivno dolaze od aviona 777, a još manje s leta MH370. Pronalazak ovog dela "značajan je napredak" u potrazi za MH370, rekao je zamenik premijera Australije Voren Trus.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    31. jul 2015 | 15:51

    TAJ AVION NIKAD NECE BITI PRONADJEN ZATO STO JE U NJEMU BILO 15 NAUCNIKA KOJI SU RADILI ZA PENTAGON -VOJNU INDUSTRIJU .PO ZAVRSETKU ONI SU LIKVIDIRANI OD STRANE CIJE A OVI DRUGI SU KOLATERALNA STETA.!!! ROTSILD JE NAJBOLJE UPUCEN U SVE POSTO JE FIRMA OSTALA NJEMU KOJA JE RADILA ZA VOJSKU AMERA !!!

  • Crni

    1. avgust 2015 | 10:51

    Medju 239 putnika i clanova posade, bilo je i 20 radnika jedne teksaske firme za proizvodnju poluprovodnika. Od tih 20 radnika, 12 su drzavljani Malezije, a osmoro su Kinezi.Jedan Italijan i jedan Amerikanac koji su bili na spisku putnika, nisu se ni ukrcali u avion posto su im pasosi ukradeni na Tajlandu. A ova zadnja dvojica nisu nikako sumnjivi, trebalo bi isptati cime se oni bave, mozda bi se i doslo do drugacijeg saznanja. Inace ovi radnici iz Teksasa nisu nikako smjeli stici u Pekig, gde je avion planski leteo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA