ZADNJE REČI UTOPLJENOG SIRIJSKOG DEČAKA: Tata, molim te, nemoj da umreš!

Tetka udavljenog dečaka, Fatima Kurdi iz Kanade, rekla je da je trogodišnjak molio svog oca da ga spasi dok su se borili s talasima u Egejskom moru

  • 7

Tetka Ajlana al-Kurdija, trogodišnjeg sirijskog dečaka koji se utopio pokušavajući da dođe do Evrope, a čija je fotografija s turske plaže zgranula svet, otkrila je kako su poslednje reči mališana bile "Tata, molim te nemoj da umreš".

MORALA SAM DA FOTOGRAFIŠEM UDAVLJENOG DEČAKA: Sada njegov tihi vrisak odjekuje svetom!

Fatima Kurdi iz Kanade rekla je za "Dejli Telegraf" da je trogodišnjak molio svog oca da ga spasi dok su se borili s talasima u Egejskom moru. Ajlanov brat Galip (5) i majka, takođe su poginuli, a preživeo je samo njegov otac, Abdulah Kurdi.

Fatima Kurdi ispričala je kako joj je žao što je porodici poslala novac da plate put krijumčaru, kao i da je pričala telefonom s bratom koji joj je otkrio kako je pokušavao da spasi svoje sinove dok se trudio da i sam ne potone.

ZAPLAKAĆETE NAKON OVIH SLIKA: Potresne fotografije zapalile društvene mreže nakon smrti sirijskog dečaka (3)!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Kada se brod prevrnuo, a talasi počeli da ga tope, sinovi su mu bili u naručju. Svom snagom je pokušavao da ih drži iznad površine mora kako bi mogli da udahn, a oni su vrištali "tata, molim te nemoj da umreš" - ispričala je Abdulahova sestra u suzama. Kada je Abdulah shvatio da je Galip umro, pustio ga je, dodala je njegova sestra.

- Pokušavao je da spasi Ajlana. Kada ga je pogledao, krv mu je tekla iz očiju. Zbog toga mu je zaklopio oči i pustio ga. Tada je potražio suprugu, koja je plutala po moru - nastavila je priču Fatima, dodajući da joj je brat rekao da je sinove pokušao da spasi svim silama, ali da nije mogao.

Printskrin: YouTube/Dennis Hunt Printskrin: YouTube/Dennis Hunt

Fatima Kurdi, frizerka iz Toronta, je početkom ove godine pokušala da brata i njegovu porodicu dovede u Kanadu, ali je zahtev za azil navodno odbijen, iako kanadske vlasti tvrde da nije bio ni podnesen. Ona je rekla i kako se s nećacima čula pre nego što su se zaputili prema Evropi i da se stariji Galip nadao da će kupiti novi bicikl kada dođu u Evropu.

Abdulah Kurdi juče je sahranio decu i suprugu u Kobaneu, kurdskom grad na granici Sirije i Turske, gde je saznao kako su mu teroristi Islamske države ubili još 11 članova porodice.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Република Српска

    5. septembar 2015 | 19:02

    Смрт овог дечака је последица зла које се дубоко укоренило у људима и обуxватило цело човечанство

  • Краљевић K i M Марко

    5. septembar 2015 | 20:11

    американци,британци!то је довољно кад се спомене било какав хаос на планети земљи!!!

  • Pokojan ljuba

    5. septembar 2015 | 20:32

    Pustio jednog,pa drugog...UZAS! Ne bih ispustio svoje dete iz ruku...radije bih umro sa njima i borio se do posljednjeg atoma snage.žalost...sta reci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA