I MI SMO SE LEČILI ZAGRLJAJEM: Zagrli za retke - zagrli za Ginisa (FOTO)

Kako od ovih bolesti ne bi umrla više nijedna Zoja, nijedna Zvezdana, kao nijedan Luka, ali i Filip, i naša redakcija se pridružila ovoj kampanji koja traje još sutra

  • 0

Još sutra traje akcija "Zagrli za retke-zagli za Ginis" koju je povodom Međunarodnog dana retkih bolesti, koji se obeležava poslednjeg dana februara, Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) pokrenula kako bi se podigla svest o problemima obolelih od ovih bolesti, neophodnosti bolje dijagnostike i većoj dostupnosti savremenih terapija.

Cilj je da se sakupi više od 108.121 fotografije zagrljaja, što je trenutni Ginisov rekord, a koje će biti objavljene u online albumu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Danas morate da zagrlite nekog! Taj zagrljaj - LEČI (FOTO) (GIF)

Kako od ovih bolesti ne bi umrla više nijedna Zoja, nijedna Zvezdana, kao nijedan Luka, ali i Filip, i naša redakcija se pridružila ovoj kampanji, koja ima regionalni karakter.

NORBS je, naime, sprovodi u saradnji sa savezima udruženja obolelih od retkih bolesti u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

U SRBIJI 450.000 OBOLELIH OD RETKIH BOLESTI: Ovo su PROBLEMI sa kojima se BORE svaki dan!

Neku retku bolest, inače, u Evropi ima oko 30 miliona ljudi a u Srbiji oko 450.000.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Danas je poznato između 6.000 i 8.000 retkih bolesti, a 75 odsto njih pogađa decu. Oko 30 odsto pacijenata obolelih od retkih bolesti, umre pre napunjene pete godine.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA