TRAMP UBEDLJIVO POBEDIO U VAŠINGTONU: Veselje pokvarilo nasilje na demonstracijama (FOTO) (VIDEO)

Noseći transparente "Tramp je fašista" i "Čuli smo dovoljno" demonstranti su pokušali da prekinu Trampov govor odbijajući da odu, a obezbeđenje je u jednom trenutku fizički odvuklo jednu demonstrantkinju

  • 6

Pretendent na kandidaturu Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp odneo je ubedljivu pobedu na unutarstranačkim izborima u Vašingtonu ali je veselje pokvareno u Novom Meksiku gde su demonstracije ispred kongresnog centra u kom je držao skup prerasle u nasilje, javljaju agencije.

TRAMP ZADAO SNAŽAN UDARAC HILARI: Dobio podršku jednog od NAJUTICAJNIJIH UDRUŽENJA U SAD!

Demonstranti okupljeni ispred Kongresnog centra u Albukerkiju gde su hiljade Trampovih pristalica sinoć burno pozdravljalje svog kandidata, bacali su na policiju i obezbeđenje zapaljene majice, plastične boce i druge prdmete a na kraju su oborili barikade i sukobili se sa policijom koja je uzvratila biber sprejom i dimnim bombama, prenosi AP.

Noseći transparente "Tramp je fašista" i "Čuli smo dovoljno" demonstranti su pokušali da prekinu Trampov govor odbijajući da odu, a obezbeđenje je u jednom trenutku fizički odvuklo jednu demonstrantkinju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U komšanju koje je usledilo razbijeno je staklo na ulazu u kongresni centar.

Tramp je reagovao na svoj uobičajeno bučan i agresivan način naloživši obezbeđenju da ukloni demonstrane i poručivši demonstrantima da se "vrate mami".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Kolko ima godina ovaj klinac? Još nosi pelene - rekao je on za jednog demonstranta.

Ovo je bila prva stanica Trampove turneje po Novom Meksiku u kojoj živi najviše hispanoameričkih građana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Guvernerka Novog Meksika Suzana Martinez jedina latinoarmička guvernerka u SAD, oštro je kritikovala Trampove opaske o imigrantima i njegov predlog da izgradi zid duž američko-meksičke granice.

Iako republikanka i šefica Udruženja republikanskih guvernera, ona nije prisustvovala skupu niti je dosada podržala Trampa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Američki miljarder je zauzvrat pročitao niz negativnih statističkih podataka o Novom Meksiku uključujući porast broja ljudi koji dobijaju markice za hranu.

- Guvernerka treba bolje da radi. Hej, možda cu se kandidovati za guvernera Novog Meksika, ja bih pokrenuo ovo mesto - rekao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP/Roberto E. Rosales/The Albuquerque Journal Foto: Tanjug/AP/Roberto E. Rosales/The Albuquerque Journal

- Izgradi taj zid - vikale su njegove pristalice.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA