ZA 32 GODINE UVEK JE PRE SVIH ZNAO KO ĆE BITI SLEDEĆI AMERIČKI PREDSEDNIK: Sada je saopštio ko će pobediti u novembru

- Kao što sam rekao i pre 30 godina, predviđati ne znači i podržati. Moja predviđanja su bazirana na naučnim činjenicama. To ne znači moju ličnu podršku ili podršku univerziteta na kojem radim - kategoričan je Ličman

  • 11

Niko sa sigurnošću ne može da kaže ko će pobediti na predstojećim predsedničkim izborima u Americi koji će se održati 8. novembra. Ali jedan čovek ipak zna ko će ući u Belu kuću. To je profesor Alan Ličman koji je predvideo sve rezultate izbora još od 1984. godine. Prema njegovim rečima pobediće Donald Tramp.

POČINJU DEBATE KOJE ĆE IZABRATI PREDSEDNIKA AMERIKE: Evo koje su prednosti i mane Hilari Klinton i Donalda Trampa

- On mi je ovu izbornu trku učinio težom od prethodnih. Nikada nismo imali kandidata kao što je Donald Tramp. To je čovek koji se čitavog života bogatio na račun drugih i koji je pozvao stranu silu da se umeša u američke izbore. Nikada do sada nismo imali kandidata koji preti dizanjem u vazduh brodova koji nam se približe u Persijskom zalivu - rekao je profesor Ličman.

Odgovarajući na direktno pitanje koga vidi kao pobednika predsedničkih izbora u SAD, Ličman kaže da predviđa pobedu Donalda Trampa.

- Kao što sam rekao i pre 30 godina, predviđati ne znači i podržati. Moja predviđanja su bazirana na naučnim činjenicama. To ne znači moju ličnu podršku ili podršku univerziteta na kojem radim - kategoričan je Ličman.

Istraživanje koje su sproveli Vašington post i televizija ABC pokazalo je da Klintonovu podržava 46, a Trampa 44 odsto ispitanika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pet posto je spremno da glasa za predstavnika Libertarijanske partije Garija Džonsona, dok Džil Stajn iz partije Zelenih ima podršku od samo 1 odsto. Ako gledaju samo registrovani birači, Tramp i Hilari Klinton su izjednačeni sa 41 odsto.

Autori istraživanja ističu da Trampu podrška konstantno raste, jer je Hilari početkom septembra imala prednost od 5, a početnom avgusta 8 odsto.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rezultati u Pensilvaniji, koja se smatra ključnom državom na predsedničkim izborima, pokazivali su da Hilari ima podršku od 40 odsto, a Tramp od 38 odsto. Ovde ne bi bilo ništa neobično da Klintonova pre samo osam dana nije u Pensilvaniji imala prednost od 8 odsto u odnosu na Trampa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    27. septembar 2016 | 17:53

    IZ TVOJIH USTA U BOZIJA!!! AKO AMERI DOBIJU PRVU PREDSEDNICU SVET CE DOBITI TRECI I POSLEDNJI SVETSKI RAT!!!!! PODRZAVAJU JE ONI KOJI SPAS VIDE U RATU !!!!!!

  • Чарапанка

    27. septembar 2016 | 20:21

    Нека победи ко хоће, само да не гледам ову бабарогу!

  • Megalodon

    27. septembar 2016 | 19:45

    Bog te cuo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA