Hrvatski avion zbog kvara nije poleteo s beogradskog aerodroma

Kroacija erlajns otkazala je let Beograd - Split, jer je tokom pripreme za let aviona došlo do tehničkog kvara, odnosno problema sa pokretanjem motora

  • 17

Na beogradskom aerodromu danas je tokom pripreme za let aviona Kroacija erlajnsa (CA) tipa Dash 8 - Q400 za Split došlo do tehničkog kvara, odnosno do problema sa pokretanjem motora.

Kako je za Hinu izjavio portparol CA Davor Janušić, avion je iz preventivnih razloga privremeno povučen iz saobraćaja a aviomehaničari Croatia Airlinesa su na putu za Beograd gde će obaviti detaljniji tehnički pregled i utvrditi o čemu je konkretno reč.

- Za 36 putnika s tog leta (s polaskom u 13,45 iz Beograda za Split) osiguran je autobuski prevoz iz Beograda za Zagreb, a a onda avionom iz Zagreba za Split, kazao je Janušić.

Agencija podseća da je na avionu Croatia Airlinesa istog tipa - Dash 8 - Q400, 28. septembra tokom poslepodnevnog leta iz Dubrovnika za Rim došlo do indikacije greške na sistemu motora pa je bio preventivno preusmeren na aerodrom Split. Utvrđeno je da je siguran za let, pa je ponovo nastavio putovanje za Rim i na tamošnji aerodrom sleteo u 20,30 sati.

Dan ranije, 27. septembra , avion istog tipa je na redovnom letu iz Zagreba za Cirih imao nezgodu prilikom sletanja na aerodrom Kloten, ali niko od putnika i članova posade nije povređen.

Na avionu je došlo do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg trapa, ali su piloti avion uspešno prizemljili bez prednjeg točka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA