Novi dokazi otkrivaju pravi identitet serijskog ubice Džeka Trboseka: Pronađen dnevnik koji bi mogao da reši najveću misteriju na svetu

U jednom dnevniku je navodno otkriveno pravo ime Džeka Trboseka

  • 1

Identitet serijskog ubice Džeka Trboseka ostaje jedna od najvećih kriminalističkih misterija na svetu. Njegovi brutalni zločini već stotinama godina privlače pažnju javnosti, a zbog legende o njemu su nastale brojne knjige, filmovi, pa čak i muzika. Ali i pored toga niko i dan-danas ne zna ništa o pravom identitetu ubice. Međutim, novo otkriće bi to moglo uskoro da promeni.

Sve istine i zablude o Džeku Trboseku (FOTO) (VIDEO)

U jednom dnevniku je navodno otkriveno pravo ime Džeka Trboseka. Dnevnik, navodno napisan od strane Džejsma Majbrika, pojavio se pre dvadeset i pet godina, a stručnjaci su počeli da dovode u pitanje njegovu autentičnost.

Majbrik, trgovac pamukom, u svom rukopisu je priznao da je ubio pet žena u Londonu i još jednu prostitutku u Mančesteru.

Izvor ovog dnevnika nije baš pouzdan, ali pojedini istraživači tvrde da su pronašli dokaze da koji potvrđuju da je njegov vlasnik zaista bio Džek Trbosek.

Foto: Wikipedia/John Tenniel

Ovaj dokument je dospeo u javnost kada je Majk Baret tvrdio da ga je dobio od prijatelja, ali nije hteo da odgovori odakle stvarno potiče.

Sada su se pojavili dokazi da je dnevnik zaista došao iz Majbrikove kuće u Liverpulu, prenosi unilad.co.uk.

Ekspert Robert Smit, koji je 1993. godine objavio dnevnik, upravo je objavio novu knjigu i misli da Baret i njegovi prijatelji nisu želeli da pričaju od dnevniku iz staha da ne budu gonjeni.

On je rekao da je tokom istraživanja Brusa Robinsona utvrđen trag koji pokazuje da dnevnik potiče iz Majbrikovog doma.

Foto: Wikipedia/Jack1956

Trgovac je živeo u bogatom području Liverpula pre svoje smrti 1889. godine, samo godinu dana nakon ubistva.

Živeo je u kući gde je gomila lokalnih izvođača radila renovoranje 1992. godine. Ti izvođači radova su bili Artur Rigbi, Džejms Koufopoulos i Edi Lijons.

Lijons je dosta vremena provodio u baru koji je posećivao Majk Baret. Trojica muškaraca su radila na toj kući istog dana kada je Baret pozvao izdavača Dorena Montgomerija i rekao joj za dnevnik o Džeku Trboseku.

Onda je Baret 1995. godine rekao da je celu stvar izmislio ali je tu izjavu kasnije i povukao, prenosi unilad.co.uk.

Foto: Wikipedia/City of London police

Neki tvrde da dnevnik sadrži detalje koje je mogao da zna samo Džek Trbosek, dok drugi tvrde da je sve napisano na osnovu novinskih članaka iz vremena Džeka Trboseka.

U poslednjem preokretu sva tri izvođača radova su porekla bilo kakvu vezu sa knjigom, ali Smit veruje da je cela priča istinita.

- Nikada nije bilo sumnje da je dnevnik napisan u periodu od 1888. do 1889. godine.  Novi i neosporivi dokazi od 9. marta 1992. godine govore da je dnevnik pronađen ispod poda u prostoriji gde je bila spavaća soba Džejmsa Majbrika 1889. godine. Autor dnevnika jeste najverovatnije Majbrik i za sada je on glavni osumnjičeni kao Džek Trbosek. Međutim, da bi se utvrdila tačna istina moguće da će biti potreban još jedan vek - rekao je Smit.

Foto: Wikipedia/John Tenniel

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA