≫ 

Misteriozna smrt lepog austrijskog princa dovela do atentata na Franca Ferdinanda i izazvala Veliki rat

 ≫ 

29. januara 1889. godine austrijski kajzer Franja Josif i njegova supruga Elizabeta priređuju porodičnu večeru u Hofburgu. Krunski princ Rudolf napušta skup pre kraja obeda i odlazi u Majerling sa namerom da sutradan pođe u lov. Međutim, vrata njegove sobe u lovnici su ujutru bila zaključana i niko nije odgovarao na dozive. Konačno je sobar Lošek sekirom provalio vrata. On i grof Hojos zakoračili su u polumrak

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Vosa
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Claire

    01. februar 2019 | 09:07

    Istoričari znaju da su nemci planirali rat, debelo se spremali u tehničkom smislu. kKakav Gavrilo Princip, on je bio treći atentator, a i ona prva dvojica nisu bili ozbiljni. Da li ste primetili fizičku sličnost između Marije Večere i Drage Mašin. To već ne bih komentarisala.

  • lav

    30. januar 2019 | 15:43

    GLEDAJTE CESKO NEMACKU VERZIJU O UBISTVU AUSTRISKOG CARA. ISTINA JE JEDINA DA SU NEMCI PLATILI SVE DA SE UBIJE CAR AUSTRISKI I TIM SLUCAJEM SE IZVRSI PLANIRANI GENOCID AUSTROUGARA NAD SRBIMA JER JE GAVRILO PRINCIP BIO PLACENA KOMUNISTICKA ORGANIZACIJA DA IZVEDE OVAKAV CIN DA BI POCEO PLAN PRVOG SVETSKOG RATA. NE ZABORAVITE JEDNO DA JE TADA RAZBIJENO AUSTROUGARSKO CARSTVO I BALKAN JE DOBIO PROMENU U TERITORIJAMA I TADA POCINJE GLOBALIZACIJA EVROPE KOJA SE PRETVARA U SPOJENE DRZAVE. SRBIJA JE BILA OD EVROPE OSUDJENA NA GENOCID KAO I U DRUGOM SVETSKOM RATU I DANAS. JEDNO JE TACNO VIDITE DA NEMCI OSTVARUJU SVOJE PLANOVE PREKO POLJSKE UKRAINE CESKE I HRVATSKE ZAHVALJUJUCI ZEMANU CESKA JE NEUTRALNA A KAD ON SKLOPI OCI BICE HAOS. I HRVATE INVESTIRAJU NEMCI USTVARI NE NEMACKI NAROD TO JE SVE DRUGOJACIJE NIJE POCEO PRVI SVETSKI RAT SA ATENTATOM U SARAJEVU TO JE SAMO VERZIJA GENOCIDA NAD SRBIMA ISKLJUCIVO SRBIMA. PRATITE DOKUMENTARCE I NOVE ARHIVE KOJE SE OTVARAJU

  • Vosa

    30. januar 2019 | 13:57

    @Tony: u pravu si. Znamo si zaboravio da dodas da nam glave dodjose i bajka o ‘braci Rusima’

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA