Izraelski istoričar otvoreno o Jasenovcu: Hrvati su tamo stvorili pakao na Zemlji, njihove ruke su prekrivene krvlju nevinih Srba, Roma i Jevreja

On smatra da hrvatska Vlada i neki istoričari i dalje pokušavaju da falsifikuju činjenice i nastavljaju sa revizijom istorije logora Jasenovac i drugih gubilišta

  • 20

Glavni istoričar izraelskog Instituta za obrazovanje, dokumentovanje i istraživanje Holokausta "Šem olam" Gideon Grajf ističe da je koncentracioni logor Jasenovac bio "pakao na Zemlji koji su stvorili Hrvati" i upozorava na nastojanja da se izbriše i revidira istorija, što "liči na pokušaje da se ukine Holokaust".

Hrvatski klinac (15) piše knjigu koja brani ustaše: I u njegovoj zemlji mu se smeju

Svaka od ovih 796 fotografija ruši apsolutno sve ustaške laži o Jasenovcu koje ste ikada čuli (FOTO)

Foto: Telegraf

U intervjuu Srni Grajf kaže da se konclogor Jasenovac i druga gubilišta iz njegovog "sistema" razlikuju od ostalih nacističkih logora zato što su mučenja u Jasenovcu bila mnogo monstruoznija nego u Aušvicu i ostalim nacističkim logorima, kao i zbog činjenice da u njima nisu učestvovali nemački vojnici.

On smatra da hrvatska Vlada i neki istoričari i dalje pokušavaju da falsifikuju činjenice i nastavljaju sa revizijom istorije logora Jasenovac i drugih gubilišta.

Foto: Wikipedia/Mladifilozof

Grajf ističe da se "pred hrvatskim poricanjem istine o zločinu počinjenom u ovom logoru ne sme više ćutati", jer je "nekoliko stotina hiljada nevinih ljudi, žena dece i muškaraca" na najsvirepiji mogući način pobijeno i mučeno u ovom, ali i drugim logorima širom tadašnje Hrvatske, "kao i da je postojao poseban sistem, odnosno logor za mučenje dece".

- Na zvaničnoj komemoraciji održanoj u aprilu 2015. godine tadašnji hrvatski premijer Zoran Milanović obratio se prisutnim antifašističkim organizacijama i preživelim logorašima i rođacima žrtva, a predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovićnije nije se ni pojavila na komemoraciji - podseća Grajf.

Printskrin: Youtube/ ПРАВОСЛАВЉЕ Живот Вечни

On naglašava da "priča o ubijenima u Jasenovcu nije samo priča o smrti - to je priča o najgoroj vrsti okrutnosti, zlu, sadizmu i nehumanosti".

- Počinioci zločina uživali su u zverstvima i patnjama svojih žrtava i neprestano su razvijali nove načine mučenja i nanošenja bola - napominje Grajf i dodaje da u Jasenovcu "smrt sama po sebi nije bila dovoljna".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Glavni istoričar izraelskog Instituta za obrazovanje, dokumentovanje i istraživanje Holokausta "Šem olam" Gideon Grajf kaže da je poražavajuće to što mnoge njegove kolege istoričari ne znaju ništa o Jasenovcu.

- Čak ne znaju ni u kojoj je državi se dogodio, a kamoli da ga lociraju! A istorija ubijenih u Jasenovcu nije samo istorija smrti, već istorija o zverstvima, zlu, sadizmu i nečoveštvu. U koncentracionim logorima koje su vodili Hrvati smrt je smatrana vrhunskom vrednošću - navodi Grajf za Srnu.

Foto: Telegraf

Grajf, izraelski ekspert za Holokaust, govoreći o najvećem koncentracionom logoru u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, zaključuje da su "hrvatske ruke potpuno prekrivene krvlju na stotine hiljada nevinih Srba, Roma i Jevreja".

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aca

    22. oktobar 2017 | 19:03

    Hrvatska u današnjem obliku je genocidna i treba je demontirati kao takvu. Tu teritoriju trebaju da podele Srbija, Mađarska, Italija i Slovenija.

  • Vukac

    22. oktobar 2017 | 11:53

    Da nije Jevreja porusili bi Hrvati ustase i cvijetni spomenik zrtvama u Jasenovcu ,najvecem stratistu na Balkanu ,gdje je ubijeno 700.000 nevinih dusa Jevreja ,Roma,Srba.Ja nisam vjerovao da je toliko ljudi pobijeno dok nisam vodjeo podatak,da je u HR Prije NDH zivjelo 30% Srba ,poslje Ustaskog rezima ih je ostalo 13 % .Vise od polovine svojih gradjana Srba i ostalih nacionalnosti su ustase pobile na teritoriji HR

  • Cika Velja

    22. oktobar 2017 | 17:53

    Pa da bilo ko u svetu ima takav krvav zverski trag u novijoj istoriji,pokusao bi da to izbledi,zamaze...da jednostavno nestane!? Ali na veliku zalost svih Hrvata...taj artefakat ne nestaje...naprotiv...svojim ponasanjem potvrdjuju da oni jesu takvi kakve ih je i istorija obelezila?!?! E sad ce da se javi Hrvat pa da Jasenovac poredi sa Srebrenicom...sto je opet dokaz pokusaja brisanja zverskog ubistva preko milion ljudi...poredeci ga sa 8500 ubistava za koje je ipak neko odgovarao i odgovara...jer tako i treba!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA