≫ 

Za trpezom Nemanjića (3. deo): Kojim alkoholom su se opijali srednjovekovni Srbi i čime su naši carevi i kraljevi nazdravljali na gozbama

 ≫ 

„Pretovarivši se medovinom i mesom, kojima ovaj kraj veoma obiluje i zatim izmuljavši grožđe i slatkim moštom se odmah prepijajući, zapadoše u vatru i iznemoglost i bolešću obhrvani umirahu“, piše Jovan Kantakuzin o uzrocima smrti hiljadu i po srpskih vojnika tokom Dušanovog pohoda na Ser 1342. godine

Komentari

  • <% item.timestamp | formatDate(lang) %> | <% item.timestamp | formatTime %>

    <% item.data.comment_author %>

    <% item.data.comment_content %>

    • <% subitem.timestamp | formatDate(lang) %> | <% subitem.timestamp | formatTime %>

      <% subitem.data.comment_author %>

      @<%subitem.data.replyTo%>

      <% subitem.data.comment_content %>

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA