Bizarna slika: Pravi pravcati indijanski poglavica, rođen u praistoriji pa bačen ispred gramofona modernog doba

Blekfuti su indijanski narod koji je živeo na Srednjem Zapadu, bio potpuno integrisan u prirodu, i lovio bizone i ribu. Onda su došli Evropljani i istrebili bizone, a njih iščupali iz praistorije i nespremne ih gurnuli u užas savremenog sveta

Komentari

  • viki

    17. april 2019 | 18:10

    Ko odredjuje standarde sta je kameno doba a sta civilizacija? Evropljani? Mnogi drugi neevropski narodi su bili na visem tehnoloskom i kulturoloskom stepenu razvitka od Evropljana. Jasno, belci su otisli da osvajaju i unistavaju tudje kulture da bi dokazali kako su samo oni civilizovani. Cak i oni narodi koji nisu imali drzavu, tehnologiju i pismo imali su neke druge vrednosti. A sto se tice nastanka coveka i koriscenja kamenih alata, kako to naucnici mogu otkriti iz kog su vremena ako su nadjeni u pecinama? Teorija evolucije ne pije vodu vise.Jer ako bi bila tacna onda bi Aboridzini trebali biti manje inteligentni od drugih sto nije istina.

  • Brana

    17. april 2019 | 17:11

    Kada ce belci a pre svih englezi i francuzi odgovarati za genocid koji su naneli pravim Amerikancima?!Afrikancima i pravim Australijancima?!Mnooooogo zla su naneli dobrocudnim Indijancima,Aboridzinima i crncima iz Africkih zemalja koje su vekovima na najstrasniji nacin ugnjetavali,koristili,mucili i ubijali!Negde ti tirani moraju pasti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA