Princeza Dajana je u posebnim prilikama nosila dva sata na ruci. Znate li zašto?

Princeza Dajana, kraljica srca, koju Englezi nikad nisu preboleli

  • 2
Princeza Dajana Foto: Profimedia

Princeza Dajana oduvek je imala savršen osećaj za modu. Bila je poznata po toplini i ljubavi koju je delila sa narodom. Ona je odbila da u javnosti nosi rukavice, da bi bila bliža narodu i da bi im pokazala naklonost. Jednom prilikom, fotografi su je uslikali sa dva sata na ruci i to nije bila slučajnost. Dajana je na čudne načine iskazivala svoja osećanja prema ljudima koje je volela, pa je i ovaj gest bio namenjen nekome posebnom - prenosi Bright Side.

Sve se desilo na početku veze

Prva slika na kojoj je primećen čudni detalj, uslikana je 1981. godine, odmah nakon što se Dajana verila sa princem Čarlsom. Fotograf je uhvatio momenat u kojem ona bodri svog verenika, koji je u tom trenutku igrao polo. Sve je izgledalo prilično obično, osim jednog malog i ekstravagantnog detalja: Dajana je imala dva sata na ruci.

To je bio znak da joj je stalo

Ispostavilo se da je zlatan sat sa tankom narukvicom pripadao Dajani, a da je drugi, tamniji pripadao Čarlsu. Dajana je jednom prilikom izjavila da nosi njegov sat kako bi mu odala počast i da bi mu donela sreću.

Ovaj gest podseća na staru tradiciju iz srednjeg veka

U srednjem veku postojala je tradicija, u kojoj su devojke pre borbe vezivale svoje maramice za pozadinu vitezovog šlema. Maramica je predstavljala amajliju, to je bio način da žene pruže podršku osobi koja ulazi u takmičenje.

Nažalost, Dajanin i Čarlsov brak nije potrajao. Ovaj slatki gest pokazuje da su, možda bar na početku,  definitivno bili u vezi punoj ljubavi i nežnosti.

To nije bio jedini put kada je Dajana pokazala svoju ljubav sentimentalnim gestom

Dajana je odbila da, na dan venčanja, nosi tijaru koju joj je kraljica pozajmila. Umesto toga, izabrala je da nosi tijaru koju su, dugi niz godina, na svojim venčanjima nosile žene iz njene porodice. Ovim gestom, Dajana je ispoštovala porodičnu tradiciju.

Video: Princ Hari šetao po istim minskim poljima kao Dajana

K.B.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Juca

    14. mart 2020 | 01:40

    Krhka Dajana, ona je cini mi se njega iskreno volela i mislila da je to brak iz ljubavi, ali avaj ona je samo bila podesna u tom trenutku da bude Carlsova zena, i on je to prihvatio kao duznost. Problem je nastao kada je ona to shvatila i onda je sve pogresno radila, na svoju stetu, i javno iznosenje prevare i izbor partnera po razvodu, zapravo se inatila jer je bila povredjena, volela, a nije bila voljena. Trebala je da iskljuci emocije, tesko znam, da odigra pametnije i danas bi bila ziva.

  • Vesna

    12. mart 2020 | 00:08

    Divna Dajana laka joj zemlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA