Kažu da komunisti nisu imali uporište među Srbima, a na sahranu komuniste 1939. došlo 15.000 Čačana

Kao 17-godišnjak, dr Dragiša Mišović je pristupio srpskoj vojsci, s kojom je prešao Albaniju. Posle rata je postao ugledni lekar u međuratnom Čačku. Pored toga što većini svojih pacijenata ništa nije naplaćivao, siromašnima je čak i sam kupovao lekove. Takav je bio zato što je bio komunista, ili je bio komunista zato što je bio takav. Na kraju je postao žrtva monarhističkog režima

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Naslov je tendeciozan

    15. novembar 2023 | 13:54

    Pa Dragiša Mišović nije bio ni partizan, niti komunistički aktivista, i plus je to bilo pre rata. On je pre svega bio jedan humanista koji je pomagao običnom narodu, i to je bio razlog zašto su ljudi došli na sahranu, a ne zato što su Čačani voleli komuniste. Zna su da je Čačak bio centar četničkog otpora komunizmu i fašizmu, i da je na sadašnjoj lokaciji fudbalskog stadiona Borca streljano i zakopano preko 500 Čačana od strane komunističkih zločinaca. Tito i komunisti su mrzeli Čačak zbog njegovog otpora.

  • Bitka na Netetvi

    15. novembar 2023 | 13:31

    Covek bio covek a nebitno koje verovanje je imao.Bio seljak ili doktor.Verovanje da je komunizam spasenje za svet je bilo normalno u vreme kriza proslog veka. Jos nam treba ponovo ilirski pokret i ujedinenje Slovena i krug balkanskog razvoja zadnjih 200 godina se ponovo zatvara. U komunizmu se pisalo da navodno u crkvu nisi smio priviriti, moras biti ateista, laz velika zablude i neistina. Ova sada postkomunisticka faza postala je najgora od svih jer pokazuje kako je narod kroz istoriju manipulativan bio i nista naucio nije. Ovoliko bogomolaca Srbija nikada imala nije. Uskoro ce popovi i politikom vladati a narod klicati.Tokom mojih 90 godina zivota u komunizmu nam na Balkanu bilo bas lepo,puno zajednistva,veselja,druzenja,lepih pesama a u svetu nas svi cenili. Doktore slava ti i laka zemlja.

  • Vlado

    15. novembar 2023 | 13:02

    A gdje su to komunisti imali vise pristalica u bivsoj kraljevini SHS ako ne u Srbiji?I nije slucajno,kao sto nije slucajno sto je komunizam pobijedio u Rusiji 1917 god,oktobarskom revolucijom.Gen za socijanu pravdu uvjek je bio razvijen kod Rusa I Srba.U carskoj Rusiji i danas poznati intelektualci bili su komunisti,zatvarani i zabranjivani.Isti je slucaj I kod Srba.Nazalost,ideje i zelje su jedno, mogucnosti su drugo.Kako je jednom rekao Goran Bregovic:"Ko je taj ko se ne pali na ideju komunizma"!Ko nije za jednakost i pravdu!?Ali je svijet proba sa komunizmom skupo kostala!Ekonomiju je unazadila za 100 godina!Prica o jednakosti pretvorila se u pricu bogatim rukovodiocima,i siromasnom stanovnistu.Prica o ljudskim pravima,pretvorila se o zatvaranju svakog ko drugacije misli!Vidjeli smo odnos srpskih komunista prema Kosovu koji su ga zarad sopstvenih karijera prodali!Bilo,ne ponovilo se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA