One su SMRT za našu Zemlju: 8 stvari koje ODMAH možete da promenite kako biste sačuvali planetu od zagađenja (VIDEO)

Evo osam korisnih saveta šta bi od plastičnih predmeta mogli da prestanemo da koristimo i na taj način damo mali doprinos spasavanju naše planete

  • 8

Svi znamo da je plastika štetna po našu planetu. Koliko god se ekolozi i zaštitnici životne sredine zalagali da se ovaj problem reši, na prvi pogled se čini da je njihove želje teško ostvariti. Međutim nije tako.

U ovoj evropskoj zemlji se UVOZI ĐUBRE, i još se uzima mnogo dobra lova za to!

Evo osam korisnih saveta šta bi od plastičnih predmeta mogli da prestanemo da koristimo i na taj način damo mali doprinos spasavanju naše planete.

Na prvom mestu je plastični pribor za jelo, a umesto njega se savetuje upotreba drvenog.

Zatim su tu slamčice, jer kada realno sagledamo situaciju može se piti i bez njih.

Potom na red dolaze plastične flaše za vodu. Može da se pije i voda sa česme umesto one flaširane. Kada krenete nu grad vodu možete da ponesete u flaši za višestruku upotrebu.

Foto-ilustracija: Profimedia/National Geographic Foto-ilustracija: Profimedia/National Geographic

Zatim možemo da prestanemo da koristimo i obične plastične čaše za kafu, koju možemo da ponesemo u posebnoj čaši za višestruku upotrebu.

Tu su u plastične četkice za zube, a tvorci ovog snimka savetuju da se koriste četkice za zube od bambusa, prenosi brightvibes.com.

Na šestom mestu su i plastične kese. Kupovina može da prođe i bez njih, ukolko se ponese ceger.

Potom na red dolaze plastična pakovanja u kojima nosimo hranu kući iz restorana, jer uvek mogu da se koriste one druge za višestruku upotrebu.

Naravno tu su i kese u kojima je zapakovan toalet papir. Preporučuju se kupovina toalet papira koji je umotan u papir ili onaj koji je recikliran.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aleksandar

    9. jul 2017 | 13:04

    O Boze koliko gluposti.

  • branko

    9. jul 2017 | 14:25

    tu plastiku treba zabraniti u svim zemljama, bukvalno, pa nek se proizvodjaci presaltaju na staklenu ambalazu uz neke subvencije... plastika ce nas udaviti sve

  • robot

    9. jul 2017 | 16:38

    Bilo gde da putujemo po Srbiji pored puta mogu da se vide samo plasticne flase i kese -to sve govori -I zavisi od "drzave".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA