Deset godina fotografisao brata sa cerebralnom paralizom (VIDEO)

- Nije poenta da pokažem svakodnevnicu nekoga ko živi sa cerebralnom paralizom, već da podelim priču o dva brata, a u isto vreme ispričam kako se polako udaljavam od osećaja krivice koji sam oduvek imao kao zdrav blizanac - naveo je fotograf Kristofer Kapocijelo

  • 0

Fotograf Kristofer Kapocijelo je pre trinaest godina bez nekog posebnog plana počeo da fotografiše svog brata blizanca Nika, koji je rođen sa cerebralnom paralizom. Deset godina nakon početka, Kristofer je počeo da se pita zašto i dalje fotografiše svog brata, pa je odlučio da seriju slika nazove "Razdaljina između nas" kojim priča priču o krivici koju oseća kao zdrav blizanac.

- Prvi radovi iz ove serije su nastali kada sam tek počeo da se bavim fotografijom. Godinama sam skupljao ove slike bez posebnog razmišljanja šta bi one mogle da znače - priča fotograf Kristofer Kapocijelo.

Nakon nagovora prijatelja i kolega da priču između mog brata i mene podeli sa svetom, mladi fotograf je počeo da razmišlja o fotografijama.

- Nije poenta da pokažem svakodnevnicu nekoga ko živi sa cerebralnom paralizom, već da podelim priču o dva brata i istovremeno ispričam kako se polako udaljavam od osećaja krivice koji sam oduvek imao kao zdrav blizanac.Tokom celog detinjstva sam stalno sebi postavljao pitanje - zašto se ovo dogodilo Niku, a ne meni? Zašto se ovo ikome dešava? Na kraju su me fotografije naterale da se suočim sa svim ovim pitanjima -  kaže Kristofer.

Svoju priču Kristofer želi da podeli sa celim svetom, pa je putem sajta "Kickstarter" predložio projekat za sufinansiranje. Tražena suma od 16.000 dolara za izdavanje knjige pod naslovom "Razdaljina između nas" je već ispunjena, a mladi fotograf se zahvalio svim donatorima koji su mu pomogli da ostvari svoj san.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: kickstarter.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA