≫ 

KON TIKI DARUJE: Leto(vanje) na Zakintosu za samo 199 evra

Ukoliko se još niste opredeli gde ćete na letovanje KonTiki Travel ima fenomenalnu ponudu za vas, bilo da se opredelite za apartmanski, bilo za hotelski smeštaj

  • 5

Bajkoviti Zakintos, ušuškan u vodama Jonskog mora, za Mlečane je bio cvet istoka. Iz vazduha, ukrašen zelenom odorom maslinjaka i nestvarnim koloritom lavande i mirte, deluje kao da pluta beskrajnim plavetnilom mora. U mnogo čemu autentičan i čaroban, oduvek je bio više od inspiracije za one koji su ga posećivali.

Njegov ukras je fascinantna plaža Navagio s tepihom od belih kamenčića. Jedini put do nje je – morem. Zovu je još i ,,Zaliv krijumčara” ili ,,Olupina” (Shipwreck) i zaštitni je znak Zakintosa. Nekada se zvala Agios Georgios, a sada nosi novo ime po olupini broda koji je transportovao ilegalnu pošiljku cigareta 1983. godine. More je izbacilo olupinu broda na obalu.

Ogromne vertikalne litice belog kamena okružuju plažu i stvaraju jedinstvenu i neponovljilju sliku. Sitan beli pesak u vodi sličan je sedefu, a tanki listići kamena su skoro providni. Izuzetnost i neponovljivost ambijentalne lepote doprinosi, naravno, boja mora koja je u ovom delu zaliva tirkizne boje u odnosu na pučinu gde je modro-plave.

Ali to je samo delić iz ponude ovog nestvarno lepog ostrva do kojeg iz Srbije stižete za tili čas. U najlepšim turističkim mestima ostrva su hoteli i apartmani koji imaju svoje plaže, bazene, neophodan mir ali i sve druge blagodeti ukrašene bogatstvom mediteranske kuhinje začinjene zvucima prelepog grčkog melosa...

Zakintos ili Zente je glavni grad i najveća luka na ostrvu. Ima oko 11 hiljada stanovnika. Smešten je na istočnoj obali ostrva. U gradu se primećuju uticaji Mlečana, Francuza i Engleza u arhitekturi naselja. Veliki zemljotres iz 1953. godine uništio je veći deo elegantnih vila i neoklasičnih zdanja koje su činile ovaj grad posebnim.

Foto: Promo Foto: Promo

Do današnjih dana sačuvano je samo nekoliko tradicionalnih crkava i zdanja. Novi grad je izgrađen na ostacima antičkog grada u pokušaju da se sačuva tradicionalna arhitektura, ali je to bilo moguće samo u par slučajeva kao na primer poznati trg Solomos. Ovaj deo grada predstavlja trgovački i kulturni centar naselja. Dugačak kej, koji se proteže od trga Solomos do Crkve Svetog Dioniza je najpopularnije mesto grada. Tu su mnogobrojni restorani, prodavnice suvenira i agencije, kao i predstavništva brodskih kompanija.

Venecijanska tvrđava izgrađena je 1646. godine na uzvišenju iznad grada. Nažalost danas su sačuvani samo fragmenti spoljnih zidova i velika ulazna kapija. Sa ovog uzvišenja se pruža prelep pogled na ceo zaliv i grad Zakintos.

Zanimljiv je i Argasi, mesto na oko četiri kilometra jugoistočno od glavnog grada na velikom poluostrvu koji se završava rtom Porto Roma. Argasi je malo mesto ali sa modernim objektima i danas broji oko 570 stanovnika. Pruža mogućnost atraktivnog provoda u mnogim restoranima, tavernama, naravno i u brojnim noćnim klubovima. Argasi ima odličnu i dobro organizovanu plažu. U mestu ima nekoliko zanimljivih spomenika kao što je srednjovekovna kula, stari kameni most koji je odlično sačuvan, kao i Crkva Svetog Spiridona. Iznad mesta je brdo Skopios na čijem vrhu je sagradjen manastir Panagia Skopiotisa odakle se pruža divan pogled.

Laganas je popularno turističko mesto smešteno je na oko devet kilometara jugozapadno od glavnog grada. Ima oko 550 stalnih stanovnika koji se mahom bave turizmom, jer je Laganas odavno svrstan u red vodećih turističkih naselja. U ovoj zoni ima puno modernih i kvalitetnih hotela koji pružaju svojim gostima sve pogodnosti za udoban i prijatan boravak. Na samoj obali Laganasa nalazi se veliki broj taverni i restorana sa odličnim specijalitetima, dok je unutrašnjost naselja prepuna raznih barova, diskoteka i noćnih klubova u kojima zabava traje do ranih jutarnjih časova.

Foto: Promo Foto: Promo

Apsolutni ukras ostrva su njegove plaže. Uz već pomenutu Navagio tu je i plaža Gerakas, jedna od najlepših na Zakintosu. Smeštena je u zoni mesta Vasilikos, odn. jugoistočno od grada Zakintosa. Glavna prednost ove plaže je što na samom kraju plaže veliki kameni rt prirodno šiti ovaj deo ostrva i veliki zaliv od vetrova sa mora. Treba napomenuti da ovaj deo ostrva i velika Gerakas plaža ulaze u sastav restriktivne eko-zone zbog endemične vrste kornjača, pa stoga jedrenje i drugi sportovi na vodi su striktno zabranjeni.

Alikes je takođe izvrsna plaža na oko 18 km severozapadno od grada Zakintosa. Pravi je raj za surfere i ljubitelje ostalih vodenih sportova. Velika peščana plaža sa mnogobrojnim zalivima je Argasi. I ona je pogodna za raznovrsne sportove na vodi. Dovoljno taverni i restorana, čak i noćnih klubova u zaledju ove plaže obezbedjuju turistima prijatniji boravak i uživanje, kao i njena blizina gradu (na samo 5 km).

Lepotom se izdvaja i Banana plaža sa sitnim peskom i bistrom vodom. Idealno je mesto za ljubitelje ronjenja. Plaža se nalazi na poluostrvu Vasilikos izmedju mesta Argasi i Porto Roma

Foto: Promo Foto: Promo

Za ovoletošnju sezonu agencija Kon Tiki je uvela čarter letove do Zakintosa kao i smeštaj u pažljivo, a po prihvatljivim cenama, odabranim apartmanima i hotelima.

Iz bogate ponude izdvajamo: Ragia Studio. Cena najma ovog apartmana u terminu 10. juni (11 dana /10 noćenja) je već od 199 evra.

Zanimljiv je i hotel MAVRIKOS 3*. Usluga je all inclusive, a cena već od 499 evra po osobi s uračunatom avio-kartom i svim transferima.

U ponudi KonTikija ponovo je i hotel CARAVEL ZANTE 4*. Usluga je all inclusive a cena od 779 evra uz komfor i okruženje koje garantuje odmor iz snova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    20. maj 2016 | 13:27

    kako da idem na zakintos kad sam bez kintos

  • Ikica

    20. maj 2016 | 19:57

    Najbolje su ove slike bez kupaca guzve....raj...covjek bi rekao...haha..

  • SRB

    20. maj 2016 | 22:35

    Isao bih u CG -Budvu, ali gde god pozovem nema mesta, Crna Gora rasporodata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA