KONTIKI: Leto u Akabi, s popustom, već od 299 evra (FOTO)

Svaki od ovih hotela s peskovite obale jordanske Akabe priča je za sebe. Pogledajte neverovatne prizore koji, po jeftinim cenama, lako mogu postati pogled vaše sobe!

  • 2

Do jordanske Akabe, ovletošnje hit destinacije mnogih turista iz sveta i pre svega Evrope, leti se tri i po sata čarterom iz Beograda (već od 26.juna). Transferi do hotela su ekspresni, a hoteli s predznakom vrhunskog komfora i luksuza. Između ostalih u ovoletošnjoj ponudi KonTikija su i hotel Amir Palace, Golden Tulip, Double Tree by Hilton, Radisson blu Talla bay...

Foto: Promo Foto: Promo

Svaki od ovih hotela s peskovite obale jordanske Akabe priča je za sebe. Amir Palace je mali porodični hotel u centru grada s karakteristikama naglašenog jordanskog gostoprimastva i tradicije. Smeštaj za dvoje dece do 12 godina je besplatan, a gosti na privatnoj plaži Berenis korišćenje peškira, suncobrana i ležaljki ne plaćaju. Cena aranžmana (11 dana,10 noćenja) na bazi polupansiona je već od 299 evra.

Za 100 evra je skuplji smeštaj u hotelu Golden Tulip koji je novi izgled dobio 2013, i on je gradski hotel ali i hotel sa izuzetnom hranom i sjajnom atmosferom. Sve sobe su naravno klimatizovane, prostrane i komforne, sa satelitskom TV mrežom, mini-barom, sefom…I u ovom hotelu smeštaj za dvoje dece do 12 godina je besplatan…

Foto: Promo Foto: Promo

U centru grada, a sve je na domak plaže, je i luksuzni Double Tree by Hilton. Koristi plažu Beach kluba, lepo uređenu, do koje se stiže šatl-busom. Gosti rado vreme provode i pored hotelskog bazena sa restoranomi i džakuzijerm, hotelskom fitness centru koji je otvoren 24 sata, parnom kupatilu ili sauni…Cena aranžamana (11 dana/10 noćenja) je već od 649 evra s uračunatim avio-prevozom i svim transferima…

Foto: Promo Foto: Promo

Radisson Blu je smešten na najdužoj plaži u Akabi, u zalivu Tala Bay koga karakteriše nestvarno čista voda Crvenog mora i veličanstveni podvodni svet s koloritom čudesnih korala. U neposrednoj blizini hotela je i šetalište Marina Plaza. O komforu, bogtoj ponudi i svim drugim sadržajima koji ovaj hotel čine posebnim suvišno je govoriti – pravi je mali raj za odmor iz snova. Slika svega je i šest hotelskih restorana i barova različitog koncepta i usluge. Sanset bar je idealan za opuštanje uz koktele, vina i lake obroke, a restoran Azeb, s panoramskim pogledom na Crveno more, je tek hedomizam jer je tu i bar za osveženje dok sedite na stolicama u vodi… Cena aranžamana je već od 849 evra.

Akaba, međutim, nudi i nešto više. Njeno fantastično okruženje magnet je za avanturiste i radoznale. Pored Mrtvog mora i nestvarne lepote ružičaste pustinje Vadi Ram, najveća turistička atrakcija je legendarna Petra.

Foto: Promo Foto: Promo

Naseljen još od preistorijskih vremena, ovaj jedinstveni grad smešten između Crvenog i Mrtvog mora, delimično su sagradili, a delimično uklesali u stene Nabatejci, semitski narod koji je stigao s Arabijskog poluostrva i naselio se u ovom području pre više hiljada godina. Zahvaljujući trgovačkom umeću Nabatejaca, Petra je postala važan karavanski centar na putevima svile i začina koji su povezivali Kinu, Indiju i južnu Arabiju s Egiptom, Sirijom, Grčkom i Rimom. Danas je ona jedan od najpoznatijih arheoloških lokaliteta gde se stara istočnjčka tradicija stapa s helenskom arhitekturom.

Petru ponekad zovu izgubljenim gradom. Uprkos njenoj veličini i njenom značaju u antičko vreme, posle XIV veka ona je za zapadni svet zaista bila potpuno izgubljena. Smeštena u teško pristupačnim brdima, za nju su znali samo lokalni Beduini. Čuvali su tajnu o Petri jer su sami verovali da se u njoj krije orgomno faraonovo blago, a to blago, ako ga nađu, nikako nisu želeli ni sa kim da dele. Petru je ponovo otkrio švajcarski putnik Johan Ludvig Burkhard 1812. godine koji je probio svoj put pored opasnih beduinskih stražara pretvarajući se da je Arapin iz Indije na putu da prinese žrtvu na grobu proroka Arona.Unesko je 1985. uvrstio Petru u Svetsku kulturnu baštinu, a svoju holivudsku promociju ovaj nabatejski grad imao je 1989. u filmu „Indijana Džons i poslednji krstaški ratnik“. Stiven Spilberg i Harison Ford doprineli su svetskoj popularizaciji Petre gotovo isto toliko koliko i njeno proglašenje novim svetskim čudom 2007.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA