KAMENA VOURLA: Ukras Malijskog zaliva, biser KON TIKIJEVE ponude!

Termalna banja na obali mora

  • 1

Obilje sunca, čisto more i božanstvena šljunkovita plaža samo su neke od odrednica Kamene Vourle, grčkog letovališta u Malijskom zalivu neposredno uz autoput koji vodi ka Atini.

Udaljeno je oko 40 kilometara od Lamije i nešto više od 20 kilometara od istorijskog Termopila. Mesto se pruža pravcem istok-zapad pošto ga sa severne strane ograničava more a sa južne planinski lanac. Ukoliko iz Beograda krenete automobilom, čeka vas putovanje od 927 kilometara.

Kamena Vourla je tipičan primorski gradić koji se proteže duž morske obale koju zapljuskuje toplo more.

Foto: Promo Foto: Promo

Temperatura morske vode je uistinu nešto viša nego na drugim mestima jer se u blizini nalaze brojni termalni izvori, zbog čega ovaj pitoreskni gradić, decenijama unazad, nosi epitet jednog od najotmenijih letovališta ali i banje.

I još jedna zanimljivost; Bolje rečeno atrakcija, ide uz ime ovog malog turističkog raja: preko puta Kamene Vourle se nalazi grupa vulkanskih ostrva Lihadonisia koje je poznato po svojim plažama sa peskom zlatne boje do koje se lako može doći morskim taksijem ili iznajmljenim čamcem za koji nije potrebna dozvola.

Foto: Promo Foto: Promo

Duž glavne ulice, koja je mesto svih događaja, nalaze se brojni ugostiteljski objekti, kafići, prodavnice, suvenirnice… Tipična grčka priča koju zaokružuje šarm i gostoljubivost srdačnih domaćina.

Između glavne ulice i mora je niz terasa restorana i kafića ili samo pešačka staza sa klupama.

U jeku sezone, zahvaljujući naporima turističkih i kulturnih pregalaca, Kamena Vourla je i poprište brojnih festivala i revija, što boravku brojnih gostiju daruje dimenziju više.

Deo zadovoljstva i posebnosti  ovog primorskog gradića, u čijem zaleđu su planine obojene u zeleno i s obiljem šume, su i u mnogo čemu netipični ljudi.  Nisu opterećeni masovnim turizmom ali jesu željom da iz njihovog grada odete s namerom da se ponovo vratite. Mnogi to i čine.

Da biste bolje upoznali Kamenu Vourlu, Lihadonisiju i druge destinacije i atrakcije u Grčkoj, najbolje je da posetite službeni web sajt Grčke nacionalne turističke organizacije: www.visitgreece.gr

Agencija Kon Tiki je za ovoletošnju sezonu rezervisala mesta u sedam odabranih hotela i apartmana. Većina ih je uz obalu ili na korak od plaže. Posebno mesto zauzima Mitsis Galini wellness spa (5*) sa mnogobrojnim sadržajima.

Foto: Promo Foto: Promo

Gostima su na raspolaganju tri restorana i tri bara, otvoren bazen sa džakuzijem, otvoren bazen sa termalnom vodom, spa i wellnes centar, TV sala, teretana, soba za kartanje, služba za čuvanje dece, besplatan bežični internet kod recepcije, teniski teren, fudbal na plaži i animacija.

Za najmlađe goste, hotel je obezbedio dečiji bazen, igralište (za decu od 4 do 12 godina) i mini-disko. Ležaljke i suncobrani su besplatni pored bazena dok se na plaži plaćaju. Hotel ima moderno opremljen SPA i welnes centar koji se prostire na 3000m².

U okviru centra je bazen sa morskom vodom, bazen sa termalnom vodom, džakuzi, sauna, solarijum, teretana, hamam. Spa centar nudi razne tretmane za negu lica i tela.

Ovaj hotel ima i oznaku “srpski klub”, što znači posebne pogodnosti za goste agencije Kon Tiki. Pod jedan, to podrazumeva besplatan smeštaj za dvoje dece, animator na srpskom jeziku i prisustvo agencijskog službenika na recepciji sa zadatakom da se u svakom trenutku nađe na usluzi gostima agencije Kon Tiki.

Cena desetodnevnog aranžmana na bazi polupansiona – od 639 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pantelija Topalović

    1. jul 2016 | 17:03

    -Sve je tačno...bio sam prvi put sa 10 godina, išli smo bubom, i znam da smo putovali 'decenijama'! :-) :-) , ali vredelo je....kasnije sam išao još dva puta, i imam samo reči hvale...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA