Ako imate ovakav kofer, više nećete moći da ga unesete u avion (FOTO)

Nova pravila avio-kompanija će vas naterati da kupujete nove kofere. Evo šta su promenili

  • 6

Svako ko putuje avionom muku muči s prtljagom, jer se svaki kilogram prekoračenja skupo plaća. Zato je ručni prtljag, koji možete da unesete u avion, neka vrsta spasa.

Međutim, dimenzije ručnog pretljaga dosad su bile 55 cm visine, 40 cm širine i 25 cm dubine, čime su se vodili i proizvođači, što znači da je i vaš ručni prtljag, skoro sigurno, otprilike tih dimenzija, a sigurno veći od novih standarda, koji kažu: 55 cm visine, 35 cm širine i 20 cm dubine.

Nove mere je odredilo Međunarodno udruženje avio-prevoza, glavna institucija kad je u pitanju avionski saobraćaj. Udruženje okuplja 251 kompaniju, koje ne moraju da preuzmu preporučene standarde, ali u praksi se retko dešava da njihove preporuke ne budu prihvaćene. Već 50-ak kompanija je usvojilo nove standarde, a stručnjaci smatraju da će i ostale kompanije uskoro slediti njihov primer.

Gotovo svi koferi koji su namenski pravljeni da mogu da posluže i kao ručni prtljag, veći su od dimenzija predviđenih novim standardima. Na primer, na fotografiji je kofer čije dimenzije su 55-35-25, što je po starim standardima prihvatljivo, ali po novim nije.

Foto: svezakucu.rs Foto: svezakucu.rs

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • chicago

    4. avgust 2016 | 17:52

    Pa najbolje da nemamo uopste kofere a da karte kostaju po 2000$

  • Da

    4. avgust 2016 | 21:27

    E sto ga tupe daleko bilo

  • Alien resurrection doctor

    4. avgust 2016 | 22:51

    Zato ja imam srpsku vojnu torbu iz rata u bosni pa se ne sikiram .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA