≫ 

Uživajte u prirodnim lepotama i metropolama Nemačke: Uz malo sreće vodimo vas na putovanje u Frankfurt na Majni!

Letite Lufthansom na treći po veličini aerodrom u Evropi, posetite Frankfurt i provedite tri nezaboravna dana sa Vama dragom osobom u jednom od najlepših gradova Nemačke

  • 10

Turistička organizacija Nemačke u saradnji sa Lufthansom poziva Vas da učestvujete u nagradnoj igri "OSETITE ČAROLIJU NEMAČKE PRIRODE". Tačnim odgovorima na pitanja možete osvojiti putovanje namenjeno za dve osobe.

Okušajte svoju sreću, učestvujte u nagradnoj igri koju smo pripremili za Vas! Na OVOM linku.

Postoji mnogo razloga da posetite Frankfurt, moderan grad koji je bogat istorijom i umetnošću. Pored nebodera koji su karakteristični za ovaj grad, Frankfurt može da se pohvali i istoriskim spomenicima kulture kao što je katedrala St. Bartholomaeus koja od 1876. godine važi za remek-delo gotske arhtekture. Neprocenivi kulturno-istoriski spomenik je i crkva St. Paul u kojoj je 1848. godine održana prva sednica nemačkog parlamenta.

Za sve ljubitelje umetnosti Frankfurt nudi muzejsku scenu koja se retko gde može pronaći. U Frankfurtu je i metro umetnički prostor, na stanici Dom/Römer mogu se videti radovi koji su spoj umetnosti, arhitekture i dizajna.

Krenite u šetnju južnom obalom reke Majne i posetite srce frankfurtske muzejske scene - umetnički institut koji je jedan od najvažnijih umetničkih muzeja u Nemačkoj i predstavlja remek-dela evropske umetnosti iz devet vekova. Inspirisani istorijom umetnosti posetite Gradsku galeriju, Filmski muzej i Muzej arhitekture koji je za svaku preporuku.

Foto: Promo Foto: Promo

Umetnički zanati stari i po 1.000 godina predstavljeni su u Muzeju primenjene umetnosti MAK - impresivnoj građevini američkog arhitekte Ričarda Majera. Za širok osmeh i dobro raspoloženje preporučujemo obaveznu posetu Muzeju karikatura koji predstavlja zabavan hram uzvišene gluposti. Više o umetnosti i kulturi Frankfurta pročitaćete na ovom linku.

Istoriju i kulturu jednog naroda od početka 12. veka, čija je priča neraskidivo povezana za Nemačku i često prevazilazi granice shvatljivog možete osetiti na dirljiv i autentičan način u Jevrejskom muzeju koji se nalazi u istorijskom prostoru Palate Rotšild, kao i u ogranku muzeja u ulici Judengase. Istoriju samog grada mozete osetiti kada krenete stopama Getea – šetnjom po Geteovoj kući zaranjate u Frankfurt 18. veka, a posetom bašte ,"Gerbermile" uživate u jednom od njegovih omiljenih mesta za razbibrigu. Opustite se i Vi na obali Majne u prelepoj bašti lokala, osetite čaroliju prošlosti i probajte čašu jabukovog vina.

Foto: HA Hessen Agentur GmbH Foto: HA Hessen Agentur GmbH

Tradicionalni napitak po kome su Frankfurt i njegova okolina poznati, često nazivaju i nacionalnim pićem pokrajne Hesen - jabukovo vino - tradicionalno se servira u plavim keramičkim bokalima takozvanim bembelima, a dostupno je u brojnim pabovima i pivnicama Frankfurta. Prilikom posete

Frankfurtu pored ovog tradicionalnog napitka treba probati i kulinarske specialitete po kome je ovaj grad poznat: frankfurtske viršle - u svetu poznate kao Frankfurter, služe se od 13. veka isključivo u paru, sa senfom, crnim hlebom ili krompir salatom. Ne propustite i nezaobilazan slatkiš uz kafu koji od 1735. godine ne sme nedostajati ni u jednom franfurtskom kafeu - čuvena ,"Kraljevska torta - Frankfutski venac"- svojim oblikom simbolizuje krunu i predstavlja simbol Frankfurta.

Foto: Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main Foto: Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main

Nešto više o kulinarskim specialitetima Nemačke možete pročitati na ovom linku

Frankfurt predstavlja i grad poznat po svojim parkovima i baštama. Mi Vas pozivamo na uživanje u prirodi ovog grada, te prošetajte botaničkom baštom - Palmengarten, koja važi za jedno od najlepših mesta ne samo u Frankfurtu nego i u čitavoj Nemačkoj. Od 1871. godine kada je otvorena, ovu predivnu oazu krase bajkovite fontane i hiljade različitih vrsta egzotičnih biljaka. Posetite i dozvolite da Vas začara ovo predivno mesto! Nešto više o Nemačkoj prirodi pročitajte na ovom linku.

Foto: Promo Foto: Promo

I za kraj Vas vodimo u sam centar grada, do poznate ulica ,"Cajle" koja je pravo mesto za shopping i uživanje u nekom od kafića, restorana ili pabova. Najimpresivniji gradski horizont u Evropi videćete samo u Frankfurtu! Neboderi banaka i poslovnih zgrada čine zaštitni znak ovog grada, koji kao ni jedan drugi na svetu zna da spoji istoriju i umetnost sa biznisom i modernim stilom života. Posetite i Vi Frankfurt!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    9. novembar 2016 | 14:56

    Živim u Nemačkoj već pet god.Frankfurt mi je daleko 180 km. Ništa posebno mi se ne svidja u tom gradu.Fali mu "ono nešto",što ima moj Beograd.Hladni ljudi,veštački osmesi ....

  • Ana

    9. novembar 2016 | 13:17

    Nagradna igra za drzavljane Slovenije?

  • Alex-ffm

    9. novembar 2016 | 12:23

    Možda je kao turistička destinacija ok...ali živeti i raditi u frankfurtu,nije ni malo zabavno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA