≫ 

Nisam jela hleb četiri meseca i desilo se nešto što uopšte nisam očekivala

 ≫ 

Moje glavobolje bile su povezane sa bolom u stomaku, bila sam bolesna odmah nakon jela, moja creva bi počinjala da rade nekontrolisano i 10 minuta posle svakog obroka morala sam u toalet. A onda mi se uključila lampica da su možda i moj ekcem, osip na koži i crvenilo prstiju povezani sa bolovima u stomaku i glavoboljama

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Livia Horvat

    02. april 2020 | 21:17

    Cao.Ja sam se mucila sa bolom u crevima i naduvala se jako odma posle jela. Mislili su svi da je gluten. Probala sam sve sto je bez glutena ali iste su reakcije bile. Do kraja sam sama shvatila da je krivo belo brasno. Bilo i malo belog brasna i kad pohujem meso vec i onda. Probaj....cudno je to ali ima jos neceg u belom brasnu a nije gluten.....integralno mogu sve...i durum testeninu takodje...pozdrav

  • Marija

    31. decembar 2016 | 07:56

    Ja sam ove simptome imala ceo svoj život ali kod mene su bili izraženi bolovi u kostima, pa onda nadutost i glavobolje. Naravno nikad nisam imala energije da bilo šta uradim. Godinama sam išla kod lekara koji su govorili da sam lenja, da su mi mišići slabi i da to nije nadutost nego eto moje mlitavo telo. Počela sam da vježbam i psihički sam se bolje osjećala ali bolovi su bili još tu. Onda sam našla jednog dr koji mi je malo detaljnije izvadio krv i otkrio da imam reumatski artritis. Propisao lekove ali rekao da prestanem da jedem gluten, crveno meso i mlecne proizvode. Samo mesec dana nakon toga režima simptomi su nestali. Tri godina nakon toga ja i dalje isto se hranim i sve je uredu. Gluten def povećava upalu u organizmu i možda bi ova devojka gore i svi vi ostali trebali da izbacite još ponešto iz ishrane i vidite kako se osecate. Možda je kombinacija dve ili tri stvari taj ključni odgovor. Naravno ja sam samim tim uvećala unos one prave hrane pa tako mi se sad svodi ishrana na kuhanom i svezem povrću, voću, ribi, i pijem dosta vode. Naravno vezbam svaki dan i to vrlo kratko svega 15min ali treba vremena. Ne treba se predavati jer poznajem coveka kome je trebala godina da postigne ovaj efekat sa istom dijagnozom kao ja. Svaki organizam je različit i svako je različito da kažem zatrovan tim nečim. Kod mene je verovatno brzo delovalo jer se inače zdravo hranim od ranog djetinjstva pa nije trebalo toliko vremena. Kod devojke ili žene gore, kao što neko reče ovo je kronova bolest i zaista je teško dobiti zvanični dijagnozu za nju. Jedno znam-ziveti sa hronicnom bolesti je neopisivo teško ali svaki dan je novi dan i mora se dalje. Dosta zavisi i od psihičke jačine. I sama sam imala slabih momenata ali to je iza mene i zaista preporučujem svima da budu pozitivni i kad su u najgorim bolovima. Nema predaje mada to boli pogotovo kad ste mladi, evo ja sada imam 25 a svašta sam prošla. Ali ne odustajte molim vas!!!

  • Svedok

    30. decembar 2016 | 23:06

    Kronova bolest. Pregledajte tanko crevo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA